Uitgaande missie Waste management Saoedi-Arabië

Bent u actief in de sector afvalbeheer en wilt u contacten leggen in Saoedi-Arabië? Ga dan van 22 tot en met 28 januari 2022 mee met de fysieke missie 'Waste management Saoedi-Arabië'. Deze missie is een eerste activiteit van WasteSAN, een cluster Nederlandse bedrijven die samen met de Nederlandse overheid inspeelt op kansen in Saoedi-Arabië.

Expertise in afvalbeheer is gewild in Saoedi-Arabië. De overheid heeft grote ambities op dit gebied. Dit komt onder meer omdat het land met 35 miljoen inwoners nog geen efficiënt afvalbeheer heeft. Saoedi-Arabië heeft ruime budgetten beschikbaar om de inzameling en verwerking van afval te ontwikkelen en is bovendien zeer centraal georganiseerd.

De missie vindt plaats als onderdeel van het publiek-private programma Partners for International Business (PIB). Dit programma voor de sector afvalbeheer duurt 2 jaar. Het cluster van 7 bedrijven heeft de naam WasteSAN meegekregen. RVO en de Nederlandse ambassade in Riyadh zijn partners in deze samenwerking.

Voor wie?

Deze missie is bedoeld voor bedrijven die:

  • actief zijn in de sector afvalbeheer;
  • nieuw zijn op de internationale markt of al internationaal actief zijn;
  • handelscontacten willen leggen in Saoedi-Arabië.

Deelname aan de missie staat ook open voor Nederlandse bedrijven uit de afvalsector die (nog) niet deelnemen aan het PIB-cluster.

Meld u aan via e-mail.

Opzet van de missie

Het bezoek vindt plaats in de week van 22 - 28 januari 2022. Tijdens het bezoek vinden diverse gesprekken plaats met interessante partijen in het land, waaronder de Saoedische investeringsmaatschappij voor de recycling industrie (SIRC), het nationale agentschap voor afvalbeheer (MWAN), en met enkele van de 'Royal Commissions'.

Daarnaast zullen er in samenwerking met de Saoedische Kamers van Koophandel roadshows en matchmakings worden georganiseerd in de steden Riyadh, Jeddah en Dammam. Zo worden zoveel mogelijk private en publieke partijen bereikt. De samenwerkende bedrijven komen op deze manier in contact met mogelijke toekomstige partners en krijgen zicht op nieuwe opdrachten.

Voorlopig Programma*

DatumProgramma-onderdelen
22 januari 2022Heenreis Amsterdam - Riyadh
23 januari 2022Dagprogramma: Roadshow RiyadhAvondprogramma: receptie op de ambassade
24 januari 2022Dagprogramma: meetings / matchmakingAvondprogramma: reis naar Jeddah
25 januari 2022Dagprogramma: Roadshow JeddahAvondprogramma: meetings / matchmaking
26 januari 2022Dagprogramma: meetings / matchmakingAvondprogramma: reis naar Dammam
27 januari 2022Dagprogramma: Roadshow DammamAvondprogramma: meetings / matchmaking
28 januari 2022Terugreis Dammam - Amsterdam

*Let op: dit programma wordt nog verder aangevuld of gewijzigd.

Waste management in Saoedi-Arabië

De waste managementsector in Saoedi-Arabië groeit snel. Er wordt al flink geïnvesteerd en de verwachting is dat deze trend nog fors zal toenemen. De verwachtingen voor de modernisering van stadsreiniging en afvalinzameling zijn hooggespannen.

Het investeringsfonds van het land heeft een aparte organisatie opgezet die de bouw van nieuwe infrastructuur voor afvalverwerking voor haar rekening neemt. Er wordt ingezet op grootschalige projecten rond logistiek, Waste-to-Energy en recycling. Daarbij gaat het niet alleen om gemeentelijk afval maar bijvoorbeeld ook om bouw- en sloopafval.

Deelname en kosten

Meld u aan. De uiterste aanmelddatum is 1 december 2021. Voertaal is Engels.

Deelname aan de missie kost € 750 exclusief btw voor bedrijven die (nog) niet deelnemen aan het programma Partners for International Business (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Een deel van de kosten (enkele lunches en diners) valt binnen het programma.Voor uw eigen rekening zijn internationale vluchten, vluchten binnen het land, transfers tussen luchthaven en hotel bij aankomst en vertrek, en verblijfkosten. De Nederlandse Ambassade in Riyadh zorgt voor de hotelreserveringen, deze zijn voor uw eigen rekening. Na uw inschrijving sturen we u het volledige programma en de logistieke en financiële zaken.

Over Partners for International Business

Partners for International Business (PIB) is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. De Nederlandse overheid ontwikkelt samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een 2- of 3-jarig actieplan. Hierin staan strategische activiteiten om een Nederlandse (sub-)sector – en speciaal ook het PIB-cluster – zo goed mogelijk te positioneren in het buitenland.

Meer weten?

Heeft u vragen over het inhoudelijke programma of logistieke en financiële zaken? Of wilt u lid worden van dit PIB-cluster? Wij helpen u graag verder.

Hans Breukelman, coördinator PIB WasteSANT: 06-51422706E: hans@breukelman.nlofYamen Albassatina, Senior Policy Advisor Trade & Investment, Nederlandse ambassade in RiyadhE: yamen.albassatina@minbuza.nl

Covid-19 clausule

De organisatie heeft besloten de missie door te laten gaan. Mocht het reisadvies in de periode tot vertrek alsnog wijzigen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie alsnog te annuleren. Uiteraard worden dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.De lokale maatregelen zijn aan verandering onderhevig en worden nauwlettend gemonitord door de Nederlandse vertegenwoordiging in Saoedi-Arabië. U wordt voor uw vertrek geïnformeerd over de dan geldende maatregelen en voorwaarden.

Organisatie

Deze missie wordt georganiseerd door Partners for International Business (PIB), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse ambassade in Riyadh.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Riyadh, Dammam, Jeddah

Datum

Za 22 jan 2022 - 28 jan 2022

Tijd

9:00 uur

  • Aanmelden via e-mail
  • Uiterste aanmelddatum is 1 december 2021
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden