Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Kansenseminar Zwitserse duurzame en slimme mobiliteit

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Dit kansenseminar gaat niet meer door op 27 maart. We maken zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend.

Wilt u meer weten over uw kansen op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit in Zwitserland? Kom dan naar het kansenseminar 'Sustainable and smart mobility in Switzerland' in Den Haag.

Handel Nederland - Zwitserland

Zwitserland is de 12e handelspartner van Nederland. Jaarlijks exporteren we ongeveer € 6,1 miljard en importeren we € 2,4 miljard aan goederen (cijfers uit 2018). Het land heeft een hoog welvaartsniveau, met een gemiddeld bruto nationaal product van € 54.000 per hoofd van de bevolking.

Toekomst Zwitserse mobiliteit in 2040

In 2017 publiceerde het Zwitserse ministerie van Milieu, Vervoer, Energie en Communicatie een oriëntatiekader over de toekomst van de Zwitserse mobiliteit in 2040. Dit kader streeft naar volledige efficiëntie en minimalisering van natuurlijke en financiële middelen van de Zwitserse mobiliteit. Om dit te bereiken zijn diverse doelen vastgesteld:

  • veiligheid en keuzevrijheid bij de juiste infrastructuur;
  • vermindering van transport en emissies;
  • optimalisering van de ruimtelijke ordening;
  • meer energie-efficiëntie;
  • beschikbaarheid van voldoende schone mobiliteit.

Energiestrategie 2050

In januari 2018 presenteerde het Zwitserse Federale Bureau voor Energie (Bundesamt für Energie BFE) de Energiestrategie 2050Externe link. Deze energiestrategie heeft 2 doelen:

  1. Strengere emissievoorschriften voor auto's.
  2. Uitbreiding van emissievoorschriften voor bedrijfsvoertuigen en lichte opleggers.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De transportsector is verantwoordelijk voor een derde van de totale Zwitserse CO2-uitstoot. Zowel in Zwitserland als in Nederland roept de transportsector op tot verandering. In Zwitserland zijn er veel duurzame mobiliteitsinitiatieven, die kansen bieden voor Nederlandse ondernemers.

Kansenrapport

De Nederlandse ambassade in Bern heeft in januari 2020 het kansenrapport 'Sustainable and smart mobility in Switzerland' gepubliceerd. In dit rapport staat een gedetailleerd overzicht van de kansen en ontwikkelingen in Zwitserland. U vindt er informatie over relevante spelers en de situatie tussen Zwitserland en Nederland wordt vergeleken. Het rapport wordt tijdens het kansenseminar verder toegelicht. De deelnemers ontvangen een exemplaar.

Programma

TijdOnderdeel
10:00 - 10:25 uurRegistratie
10:25 - 10:30 uurWelkomstwoord
10:30 - 10:45 uurInstrumenten en dienstverlening van RVO en de ambassade
10:45 - 11:00 uurThe Smart Mobility Embassy
11:00 - 11:15 uurDutch Cycling Embassy
11:15 - 12:00 uurPresentatie over Sustainable and smart mobility in Switzerland
12:00 - 13:00 uurNetwerken en lunch

Aanmelden en kosten

Het kansenseminar is uitgesteld; we maken zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend. U kunt zich nog wel aanmeldenExterne link tot en met 24 maart. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan voor inhoudelijke vragen contact op met:Philippe Evers, Business Development Coach RVOE: Philippe.evers@rvo.nlExterne link

En voor organisatorische vragen:Ryan Haripersad, Project Evenementenmedewerker RVOE: Ryan.haripersad@rvo.nlExterne link

Organisatie

Het kansenseminar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Nederlandse ambassade in Bern, Dutch Cycling Embassy en Smart Mobility Embassy.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Vr 27 mrt 2020 10:00 uur

Kosten

  • Dit kansenseminar is geannuleerd
  • Een nieuwe datum volgt nog
  • Aanmelden kan nog tot en met 24 maart