Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Uitgesteld - Missie watertechnologie Thailand en Maleisië, incl. ASIAWATER 2020

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus hebben wij besloten onze evenementen de komende tijd te annuleren of uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Wij doen ons best iedereen die zich heeft aangemeld te berichten. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Deze missie wordt uitgesteld en zal waarschijnlijk plaatsvinden van 30 november tot en met 2 december 2020.

Bent u actief in de watertechnologie of afvalwatersector en bent u geïnteresseerd in de ASEAN-markt? Ga dan van 29 maart tot en met 4 april mee met de missie naar Thailand en Maleisië onder leiding van de Nederlandse watergezant Henk Ovink. Wij bezoeken dan ook de regionale vakbeurs ASIAWATER 2020.

Voor wie?

Deze missie is met name gericht op technologieën voor:

 • (drink)waterzuivering;
 • transport van water;
 • behandeling van afvalwater;
 • monitoring van waterkwaliteit;
 • technieken voor het toevoegen of filteren van substanties in water.

Deze missie ondersteunt Nederlandse bedrijven bij het betreden van de ASEAN-markt.

Kansen in ASEAN-landen

Water is een zeer belangrijk thema in de ASEAN-regio. Dit geldt voor zowel de overheid, de private sector, als voor consumenten. De waterkwaliteit is de afgelopen jaren verslechterd door industriële vervuiling, de toename van plastic afval en periodes van droogte en overstromingen. Hierdoor is er steeds meer vraag naar slimme technologie-oplossingen die de drinkwaterkwaliteit en het hergebruik van industrieel afvalwater kunnen bevorderen.

Ook technologieën die de aanwezigheid van water (wateropslag en reductie van watergebruik) kunnen verbeteren zijn voor de ASEAN-regio zeer interessant. Regeringen willen daarom toewerken naar een betere beschikbaarheid en een hogere kwaliteit van water.

Maleisië

Maleisië kampt met een watertekort door lekkages in de waterinfrastructuur en -voorzieningen, illegale aftapping en een tekort aan waterbehandelingscapaciteit. Waterzuiveringsfabrieken en waterbehandelingsinstallaties zijn vaak kleinschalig. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers vanwege de toegankelijkheid en toepasbaarheid van Nederlandse oplossingen op kleine schaal.

De Nederlandse watersector staat bekend als innovatief en vooruitstrevend. Daarom zijn de ogen van de Maleisische overheid en private sector op ons land gericht. Verschillende Nederlandse bedrijven zijn ook al actief in Maleisië en zoeken partners om gezamenlijk een totaaloplossing aan te kunnen bieden.

Thailand

Thailand is de tweede grootste economie van ASEAN. Het land heeft echter steeds meer problemen om gezuiverd water van goede kwaliteit aan te bieden. Door een toename van toerisme, landbouwactiviteiten en industrie neemt de druk op de beschikbaarheid van goed gezuiverd water toe. Steeds meer gewasbestrijdingsmiddelen, meststoffen, chemicaliën, stadsriolering en farmaceutische residuen blijven achter in het water. Deze vervuiling van (rivier)water vormt een gevaar voor de gezondheid van mens, dier en natuur.

De Thaise overheid investeert in de aanleg en renovatie van waterzuiveringsfaciliteiten. Per jaar zou er 10% aan waterzuiveringscapaciteit bij moeten komen om de toename in afvalwater te kunnen aanpakken. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers, vooral als zij gezamenlijk met een Thaise partner hierin optrekken.

Er zijn al enkele Nederlandse spelers in de Thaise markt actief. Zij zoeken meer partners om de waterzuiveringscapaciteit te verbeteren.

Programma

In korte tijd krijgt u veel inzicht in de watersectoren van Thailand en Maleisië. U komt in contact met relevante besluitvormers, stakeholders en potentiële zakenpartners. Tijdens netwerkevenementen en matchmaking kunt u contact leggen met relevante partijen, waar mogelijk toegespitst op uw individuele vraag en behoefte. Daarnaast kunt u deelnemen aan het Netherlands Pavillion op de ASIAWATER-beurs in Kuala Lumpur.

Data in dit programma zijn niet meer juist in verband met uitstel van de missie.

Bekijk het voorlopige programma (pdf, Engelstalig)Externe link

Netherlands Pavillion op ASIAWATER Maleisië 2020

Van 31 maart tot en met 2 april bezoekt u de ASIAWATER-beurs 2020 in Kuala Lumpur. Dit is een vooraanstaande regionale beurs op het gebied van water en afvalwater in Zuidoost-Azië. De beurs verwacht meer dan 18.000 bezoekers. Er zijn deelnemers uit meer dan 32 landen.

Bedrijven krijgen tijdens de beurs de kans om in contact te komen met potentiële partners in Zuidoost-Azië. De Nederlandse ambassade heeft hier een Netherlands Pavillion ingericht: een ontmoetingsplaats voor Nederlandse bedrijven en hun relaties. Rondom de beurs zijn er gezamenlijke programmaonderdelen, zoals bedrijfsbezoeken, seminars, individuele matchmaking en netwerkevenementen.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding vindt per bedrijf een intakegesprek plaats.

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie, exclusief btw (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer moet zich apart aanmelden. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 exclusief btw per extra deelnemer.

Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt bestaat uit:

 • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen van de missie (onder andere een bezoek aan een lokale waterzuiveringsfaciliteit en andere relevante publieke en private stakeholders);
 • toegang tot ASIAWATER en gebruik van het Netherlands Pavillion;
 • collectieve matchmaking en netwerkevenementen;
 • collectief lokaal vervoer;
 • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.

Reis- en verblijfkosten, ook de vlucht van Thailand naar Maleisië, en eventuele meerkosten die u maakt voor individueel transport, zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Optioneel: combinatiebezoek aan beurs in Vietnam

In de week voorafgaand aan deze missie vindt van 22 tot en met 25 maart de International Water Week (pdf, Engelstalig)Externe link plaats in Hanoi, Vietnam. Een bezoek aan Vietnam maakt geen onderdeel uit van deze missie, maar de Nederlandse ambassade in Vietnam kan u wel helpen met het ontmoeten van Vietnamese partners en het beursbezoek in Hanoi. Dit deel van uw reis is dan volledig voor uw eigen rekening.

Heeft u interesse in een aanvullend bezoek aan Vietnam, neem dan contact op met:

Mevrouw Pham Minh Uyen, economisch medewerker voor de watersector bij de Nederlandse ambassade in Vietnam.E: HAN-EA@minbuza.nlExterne link

Meer informatie

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Linda Reijers, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: linda.reijers@rvo.nlExterne linkT: 06 1137 6599

Of:Jos van der Sluijs, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: jos.vandersluijs@rvo.nlExterne linkT: 06 3196 4728

Organisatie

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie, in samenwerking met de Nederlandse ambassades in Bangkok en Kuala Lumpur.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Bangkok en Kuala Lumpur

Datum

Zo 29 mrt 2020 - 4 apr 2020

Kosten

 • De missie is uitgesteld
 • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 250 excl. btw
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening