Webinar bedekte teelt Frankrijk: ontdek uw kansen

Bent u actief in de handel in kassen(technologie), groente, fruit en sierteeltproducten? Ontdek welke kansen de Franse markt biedt voor kassenbouw, bedekte teelt en export van groenten en fruit tijdens ons webinar op dinsdag 6 juli. Wij praten u helemaal bij over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

We organiseren het webinar deels aan de hand van een recente studie over bedekte teelt in Frankrijk. U krijgt inzicht in de belangrijkste conclusies en kansen in deze sector. Na afloop ontvangt u de nieuwe sectorstudie gratis.

Voor wie?

Dit webinar is erg interessant als u als Nederlands bedrijf, start-up, kennisinstelling of brancheorganisatie ambities heeft of actief bent in:

  • bedekte teelt in Frankrijk;
  • handel in groenten en fruit;
  • handel in sierteeltproducten.

Frankrijk: een interessante agro-exportmarkt

Met een aandeel van 9% staat Frankrijk in de top 4 van exportmarkten voor de Nederlandse agrofoodsector. De Nederlandse tuinbouwsector laat de laatste 2 jaar steeds meer interesse zien in handel en samenwerking met Frankrijk. Daarnaast groeit de Franse consumentenmarkt voor hoogwaardige en duurzame Nederlandse producten, technologie en kennis.

Grote diversiteit aan glastuinbouwbedrijven

De Franse glastuinbouw is erg divers. De tunnels en kassen variëren qua regionale activiteit, bedrijfsgrootte, moderniteit en leeftijd. Ook zijn er grote verschillen in bedrijfsvoering en behoeften van grote, middelgrote en kleinere telers. De kleinere telers vormen een belangrijke markt, zowel in aantal als in oppervlakte.

Sectorstudie bedekte teelten

Als u de Franse markt wilt betreden is goede informatie belangrijk, maar de Franse glastuinbouwsector deelt deze niet gemakkelijk. In dit webinar bespreken we daarom een nieuwe sectorstudie die u meer vertelt over de ontwikkelingen, kansen en mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers in bedekte teelten in Frankrijk. Na afloop ontvangt u de studie. Deze is uitgevoerd door onderzoeksbureau AND International in opdracht van de Nederlandse ambassade in Parijs.

Programma

TijdOnderwerp
13:50Ontvangst en registratie
14:00Opening
14:05Welkomstwoord door:
  • Pieter de Gooijer, Nederlandse ambassadeur in Frankrijk
  • Annette Wijering, mt-lid Internationaal Ondernemen, RVO
14.10Economische ontwikkelingen in Frankrijk.Martijn Weijtens, landbouwraad Nederlandse ambassade in Parijs
14:20Presentatie: Sectorstudie 'Bedekte teelten in Frankrijk'.Christian Renault, AND International
14:50Waarom heeft de branche interesse in Frankrijk?Annie van de Riet, AVAG
15:00Interactieve sessies: What's in it for my company?Stel uw vragen aan de organisatoren en de uitvoerder van de studie.
15:40Ondersteuning vanuit de overheid:
  • Instrumenten en programma'sMihill Luli, Business Development Coach, RVO
  • Vervolgstappen meerjarig actieplan bedekte teelten FrankrijkMarieke Riesmeijer, beleidsondersteunend medewerker agrofood, ambassade Parijs
16:00Sluiting

Deelname en kosten

Meld u hier aan. De uiterste aanmelddatum is 2 juli 2021. Deelname aan dit webinar is gratis. De voertaal is Engels.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit webinar? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Voor vragen over deelname aan het webinar en organisatorische vragen:Mihill Luli, Business Development Coach, RVOE: bdc@rvo.nl

Voor inhoudelijke vragen over het programma:Marieke Riesmeijer, Landbouwteam Nederlandse ambassade in ParijsE: marieke.riesmeijer@minbuza.nl

Organisatie

Dit webinar is georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 6 jul 2021 14:00 uur

  • Uiterste aanmelddatum: 2 juli 2021
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden