Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Webinar e-health: hoe kunnen Nederland en Texas samenwerken?

Bent u actief in de digitale gezondheidszorg of toepassingen voor e-health? Door het coronavirus versnellen de ontwikkelingen in deze subsectoren. Doe mee aan dit webinar van het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Texas en ontdek nieuwe mogelijkheden om samen te werken met Texaanse partners.

De uitbraak van het coronavirus maakt duidelijk hoe dringend het is om de gezondheidszorg verder te digitaliseren. Zo is er meer behoefte aan goed werkende e-healthoplossingen en betrouwbare systemen voor patiëntinformatie. Ondernemers en kennisinstellingen in Life Sciences & Health zijn aan zet.

Nederland koploper in e-health

Nederlandse ondernemers en onderzoekers zijn internationale koplopers in e-health. Publiek-private samenwerking en investeringen zijn de drijvende kracht achter veel nieuwe ideeën. Juist nu worden onzettend veel nieuwe e-healthoplossingen ontwikkeld. Door de uitbraak van het coronavirus vinden veel e-healthbedrijven manieren om hun innovatieve oplossingen sneller door te voeren. Spelers in de medische sector werken intensiever samen op gebieden als data-uitwisseling, telemonitoring and teleconsulting.

Texas leidend in medische klinieken

Texas neemt een belangrijke plaats in als het gaat om medische instellingen. In deze Amerikaanse staat zijn veel medische vakmensen en klinieken te vinden. Het Texas Medical Center (TMC) is het grootste medische centrum ter wereld, met het grootste kinderziekenhuis (Texas Children's Hospital) en het grootste ziekenhuis op het gebied van kanker (MD Anderson Cancer Center).

Webinar: hoe kunnen we samenwerken in e-health?

Het NBSO in Texas nodigt u uit om in dit webinar mee te praten over de stand van zaken van e-health in Nederland en Texas. Wat kunen we van elkaar leren en hoe kunnen we samenwerken? De voertaal is Engels. Saskia Pardaans, Chief Representative van het NBSO in Texas is de moderator.

Het webinar is op woensdag 20 mei van 16:00 tot 17:00 uur Nederlandse tijd (CEST).

Onderwerpen

  • The e-health status in Texas and the Netherlands.
  • The challenges that Texas faces in e-health.
  • The present and future of e-health in the region.

Sprekers

  • Nora Belcher, CEO, Texas E-Health Alliance.
  • Lance Black, Associate Director, TMC Innovation.
  • Carmen van Vilsteren, Chair, Top sector Life Sciences & Health.

Aanmelden

Meld u nu aanExterne link. Deelname aan het webinar is gratis. We organiseren het webinar via het digitale platform Zoom. Na registratie ontvangt u een link om deel te nemen aan het webinar.

Organisatie

NBSO Texas organiseert dit webinar voor ondernemers en kennisinstellingen samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Health~Holland/topsector Life Sciences & Health, de Task Force Healthcare, Texas e-Health Alliance en het Texas Medical Center Innovation.

Meer weten?

Lees meer op de website van NBSO TexasExterne link.Heeft u vragen over het webinar? Neem dan contact op met

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels