Webinar kansen rond duurzaam bouwen in Duitsland

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen in Duitsland? Neem dan op 29 april deel aan dit webinar.

Tijdens dit webinar krijgt u een overzicht van de Duitse markt. Ook hoort u over trends en financieringsmogelijkheden. Daarnaast gaat het over specifieke technologieën.

Markt voor duurzaam bouwen groeit

De Duitse bouwbranche streeft naar klimaatneutrale gebouwen in 2050. In de toekomst krijgt de branche te maken met uitdagingen als strikte regelgeving en een tekort aan natuurlijke hulpbronnen. Door de ontwikkelingen biedt de Duitse bouwmarkt veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, zowel op de korte als de lange termijn.

Op de korte termijn zijn er veel investeringen. Het federale ministerie van Economische Zaken (BMWi) beschikt in 2021 over 6 miljard euro aan subsidies voor energie-efficiënt bouwen.

Meer dan de helft van de investeringen (63%) in Duitsland bestaat uit kantoorgebouwen. De verwachting is dat op de lange termijn de vraag naar producten of systemen die deze gebouwen energie-efficiënter maken toeneemt. Dit komt door de vele subsidieprogramma's.

Voor wie?

Het webinar gaat in op een sectorstudie uitgevoerd door Adelphi. Deze studie geeft u inzicht in de marktkansen voor Nederlandse bedrijven (en organisaties) die met hun producten of diensten bijdragen aan een energieneutralere bouweconomie.

De focus ligt op producten en diensten op het gebied van:

  • klimaatregeltechniek;
  • energiebesparing door datagebruik, -deling en gebouwautomatisering;
  • energiesystemen.

Voorlopig programma

TijdOnderdeel
10:00 - 10:05 uurWelkom door Linda Mieden, consulaat-generaal in München
10:05 - 10:10 uurToelichting studie – Aafke Mak, FME
10:10 - 10:40 uurPresentatie sectorstudie – Adelphi consult GmbH
10:40 - 11:00 uurVragen en discussie

Deelname en kosten

Deelname aan het webinar is gratis. De voertaal is Engels. Meld u aan voor 29 april.

Organisatie

Dit webinar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), het consulaat-generaal in München en FME.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 29 apr 2021 10:00 uur

  • Deelname is gratis
  • Meld u aan voor 29 april
  • Voertaal is Engels
Direct aanmelden