Webinar 'Ondernemende minds-model'

Hoe beleven jongeren het thema ondernemen en wat zijn hun motivaties om hiermee aan de slag te gaan? Dit was de centrale vraag in het Drijfverenonderzoek van Young Works, waarin de motivatie voor ondernemerschap en ondernemerschaponderwijs is onderzocht. Bent u benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Meld u dan aan voor dit webinar.

Young Works presenteert de resultaten van het Drijfverenonderzoek, geeft een toelichting op de 4 typen (segmenten) jongeren en geeft tips over hoe je het 'Ondernemende minds-model' kunt toepassen. De inzichten uit het onderzoek bieden docenten en andere professionals handvatten om een bredere groep jongeren te interesseren voor ondernemend onderwijs en om hun onderwijs beter te laten aansluiten op hun behoeften.

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor onderwijsprofessionals die meer willen doen met ondernemend onderwijs, zoals docenten, mentoren of studieloopbaanbegeleiders.

Aanmelden

Heeft u belangstelling om het webinar te volgen? Meld u aan via het online aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van ons een uitnodiging, inclusief een link naar de online omgeving waar u het webinar kunt volgen.Kunt u het webinar niet bijwonen? Deze is op een later moment ook te bekijken via onze webpagina O2LAB.

Programma O2LAB

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt ondernemerschap in het onderwijs. Het O2LAB-programma werkt samen met ondernemers, docenten en leerlingen aan meer en beter ondernemerschap in het onderwijs. O2 staat voor Ondernemerschap en Onderwijs. Ondernemende mensen nemen sneller zelf de regie in hun werk en loopbaan. Zij zien kansen, pakken nieuwe ideeën op en weten zo waarde voor zichzelf en anderen te creëren. De samenleving vraagt in toenemende mate om deze mindset en vaardigheden. Het streven is dat onderwijs en bedrijfsleven daarin meer gaan samenwerken.

Meer informatie

Het uitgebreide rapport over het onderzoek en een verkorte versie daarvan (de whitepaper) vindt u op de pagina Drijfverenonderzoek O2LAB.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Wo 28 okt 2020 10:00 uur

Kosten

Deelname is gratis

Direct aanmelden