Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw

Laat u op woensdag 8 juli informeren over de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS). Deze regeling voor duurzame scheepsbouw wordt binnenkort gepubliceerd en dan kunnen partijen een nieuwe aanvraag indienen. De bijeenkomst kunt u online via Zoom bijwonen.

Op basis van de ervaringen uit 2017 en 2018 zijn er wijzigingen in het aanvraag- en beoordelingsproces om de effectiviteit van de regeling te verbeteren. Het grootste verschil is de keuze om af te stappen van het first-come-first-serve model en te kiezen voor een tender die gedurende een periode open staat.

Alle ingediende aanvragen worden beoordeeld op een aantal concrete criteria, waarna de hoogst scorende projecten als eerste subsidie toegewezen krijgen. Hiermee wordt de kwaliteit van de aanvragen het eerste en meest belangrijke selectiecriterium. In 2020 is er één tender, in de volgende jaren wordt zowel in het voorjaar als in het najaar een tender opengesteld.

Tijdens de bijeenkomst worden de veranderingen toegelicht en is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum en tijd

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 juli van 13:00 uur tot en met 14:30 uur.

Meld u aan

U kunt zich aanmelden via het registratieformulierExterne link. Op 8 juli krijgt u een link naar de Zoombijeenkomst.

Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw

Via de SDS stimuleert de Nederlandse overheid de marktintroductie van innovaties die duurzaamheid bevorderen in de scheeps(om)bouw en op offshore-constructies. Scheepswerven lopen een risico bij de ontwikkeling van maritieme innovaties. Door gebruik te maken van de SDS-subsidie kunnen zij deze risico’s ondervangen.

Naast de maatschappij profiteren ook de reders en maritieme toeleveranciers van een versnelde toepassing van duurzame maritieme oplossingen.

RVO en Netherlands Maritime Technology organiseren de bijeenkomst.

Meer weten?

Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS)Externe link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

online

Datum

Wo 8 jul 2020

Tijd

13:00 - 14:30 uur

Kosten

gratis