Webinar Zonne-energie en netproblematiek

Hoe moeten we omgaan met schaarste op het net? En hoe kunnen gemeenten en provincies daaraan bijdragen? Geef u op voor het webinar op 4 oktober en laat u bijpraten over de netproblematiek.

Houdt u zich bezig met de stimulering van zonne-energie, vanuit duurzaamheidsdoelstellingen of ruimte ordening? Tijdens dit webinar vertellen collega’s van (andere) gemeenten en organisaties u over hun ervaringen tijdens een inspirerende bijeenkomst van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Praat mee over schaarste op het net

Elektriciteitsnetten raker voller en voller. Soms is er geen capaciteit meer om nieuwe zonne-energie-installaties aan te sluiten. Hierdoor komen duurzaamheidsdoelstellingen in gevaar. Ontmoet deelnemers van gemeenten, provincies en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening werken met stimulering van zonne-energie. Werkt u hier niet dagelijks mee, maar bent u wel geïnteresseerd? Ook dan bent u van harte uitgenodigd.

Programma

Tijdens dit webinar staat de rol van decentrale overheden bij mogelijke oplossingsrichtingen voor de netproblematiek centraal. Verschillende sprekers delen hun kennis en ervaringen. U kunt uw vragen stellen via de chat.
TijdstipOnderdeel
14:30 uurWelkom
14:35 uurWaar staan we en wat zijn de uitdagingen?(Karin Keijzer, RVO)
14:45 uurDe rol van de provincie naar gemeenten en initiatiefnemers(Irin Bouwman, Provincie Drenthe)
15:05 uur Pauze
15:10 uurMeer zon op bedrijventerrein 't Zand, met elkaar meer power(Kathy Boomstra, Gemeente Schagen)
15:25 uurNaar een slim en energiepositief bedrijventerrein(Lisette de Hond, Gemeente Tholen)
15:40 uurPauze van 5 minuten
15:45 uurDe rol van de netbeheerder(Ton Schuurman, Enexis)
16:00 uurProeftuin
16:15 uurTafelgesprek
16:30 uurSamenvatting en afsluiting

Aanmelden

Meld u nu aan via de knop 'Aanmelden' rechtsboven op deze pagina. Deelname aan dit webinar is gratis.

Verdiepingssessies

Naast dit webinar op 4 oktober, organiseren wij op maandag 11 oktober online verdiepingssessies over dit onderwerp. Deze verdiepingssessies zijn uitsluitend voor deelnemers van gemeenten, provincies en andere ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken hebben met stimulering van zonne-energie. Ga naar de verdiepingssessies op 11 oktober.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Ma 4 okt 2021

Tijd

14:30 - 16:30 uur

Gratis

Direct aanmelden