Werkconferentie Topsector Energie: de schaalsprong voor de energietransitie

De energietransitie moet versnellen. Innovatie is daarbij onmisbaar. Op 17 februari 2022 vindt daarom de uitgestelde Werkconferentie Topsector Energie online plaats.

Ook nu bieden wij u een aantrekkelijk gemeenschappelijk programma met interessante parallelsessies. We steken met elkaar de handen uit de mouwen. Onder de titel 'de schaalsprong voor de energietransitie'.

Sprong in het diepe

Want de energietransitie moet versnellen. Dat is geen nieuws. Alle signalen wijzen erop dat er een tandje bij moet. Ondanks de goede bedoelingen en vele afspraken tot nu toe. Daarom staan we in de online werkconferentie stil bij de rol van innovatie bij deze schaalsprong.

Die sprong maken valt niet altijd mee. Soms 'spring' je in het diepe en weet je niet hoe je landt. We moeten elkaar daarbij helpen. Ook als er nog veel onzeker is. Want een succesvolle technische innovatie heeft ook een sociale, maatschappelijke, juridische en beleidsmatige innovatieve context.

Programma

In het gemeenschappelijke programma laten we onder andere voorbeelden zien van succesvolle sprongen. Uptempo! en Hydrohub vertellen over hun aanpak.

Een greep uit de parallelsessies:

  • Voorlichtingssessie MOOI
  • Waterstofproductie in Nederland: welke rol speelt de maakindustrie voor elektrolyse daarin?
  • Innovatietrends Energietransitie Gebouwde Omgeving
  • Burgerinitiatieven in de energietransitie – zo kan je er ook naar kijken!

Meld u aan

Meer lezen en aanmelden? Bekijk het volledige programma en registreer u.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Do 17 feb 2022

Tijd

9:30 - 17:00 uur

Gratis
Direct aanmelden