Faillissement voorbereiden wordt makkelijker

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version
Ingangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Heeft u een onderneming met activiteiten waarbij maatschappelijke belangen worden gediend, zoals een ziekenhuis of een onderwijsinstelling? En zit u in financiële problemen? Een mogelijk aankomend faillissement van uw bedrijf kunt u rustiger voorbereiden. Op die manier gaat de afwikkeling van een faillissement beter. En is de kans groter dat u door kunt gaan met het bedrijf of een doorstart kan maken met winstgevende bedrijfsonderdelen.

U kunt als ondernemer in financiële problemen de rechter vragen een stille bewindvoerder te benoemen. De stille bewindvoerder adviseert en begeleidt u in de omgang met uw schuldeisers. De stille bewindvoerder helpt u ook bij het vinden van een oplossing voor de financiële problemen om een faillissement te voorkomen.

Voor wie?

  • ondernemingen met activiteiten waarbij maatschappelijke belangen worden gediend, zoals ziekenhuizen en onderwijsinstellingen

Wanneer?

Wanneer de Wet continuïteit ondernemingen I (WCO I) ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)