Informatie over veilig betalingsverkeer

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

De Nederlandsche Bank (DNB) is in Nederland verantwoordelijk voor veilig en betrouwbaar betalingsverkeerExterne link. DNB geeft in Europees verband eurobankbiljetten uit.

Regels voor betaalmiddelen

De betaalmiddelenExterne link, zoals de overschrijving en acceptgiro, voldoen aan de regels voor Europees betalen SEPAExterne link (Single Euro Payments Area). Met SEPA is er geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling in, van of naar een ander land in Europa. Voor alle betalingen maakt u gebruik van IBANExterne link (International Bank Account Number). U mag zelf bepalen of uw klant contant, online, met pinpas of creditcard betaalt. U moet daarover goede informatie geven, bijvoorbeeld via raamstickers of op uw website.

Is een bankbiljet echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelenExterne link. Of met detectieapparatuurExterne link. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa heeft? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche BankExterne link en de Europese Centrale BankExterne link (ECB).

Veilig online betalen

Als u een webshop heeft, moeten uw klanten veilig kunnen betalen. Dat kan via een beveiligde internetverbinding. Bij een beveiligde internetverbinding staat er 'https' in de adresbalk van uw browser in plaats van het normale 'http'. De letter 's' staat voor 'secure' (Engels voor veilig).

Bekijk het webinar Starten met een webshop van de Kamer van Koophandel voor meer informatie over regelgeving bij het runnen van een webshop.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven