Loonbeslag: regels voor werkgevers

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Komt uw werknemer zijn persoonlijke financiële verplichtingen niet na? Dan kan een gerechtsdeurwaarder beslag leggen op (een deel van) zijn loon. Dat heet loonbeslag. Hiervoor is een uitspraak van de rechter nodig. U bent als werkgever wettelijk verplicht mee te werken aan dit loonbeslag. U mag hiervoor geen kosten in rekening brengen bij uw werknemer.

Loonbeslag leggen en beslagexploot

De deurwaarder geeft u bij loonbeslag een kopie van de uitspraak van de rechter (vonnis) en een beslagexploot. Een beslagexploot is een officieel document. Daarin staat dat de deurwaarder loonbeslag legt op het salaris van uw werknemer. Vanaf dat moment moet u het loon dat onder het loonbeslag valt aan de deurwaarder betalen. U mag uw werknemer niet meer betalen dan de beslagvrije voet.

Loonbeslag leggen en beslagvrije voet

De gerechtsdeurwaarder kan geen beslag leggen op het hele salaris van uw werknemer. Een deel van zijn loon mag hij houden voor levensonderhoud en vaste lasten. Dat heet de beslagvrije voet. De beslagvrije voet is minimaal 90% van de bijstandsnorm inclusief vakantiegeld. U kunt de beslagvrije voeteenvoudig zelf berekenen.

Loonbeslag aanmelden bij beslagregister

Gerechtsdeurwaarders moeten loonbeslag aanmelden bij het Digitaal beslagregister voor gerechtsdeurwaarders (DBR).

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1