Dit artikel is gerelateerd aan:

Minimum uurtarief zzp'er wordt 16 euro (ingetrokken)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: Wetsvoorstel ingetrokken

Wat zou er veranderen?

Dit wetsvoorstel is ingetrokken. Het kabinet heeft besloten niet verder te gaan met het wetsvoorstel voor een minimumtarief voor zzp'ers.

Werkt u als zelfstandige? Er komt een minimumtarief voor alle zelfstandigen in Nederland. U mag niet minder dan € 16 per uur betaald krijgen. Dit tarief gaat voor alle zzp’ers gelden. Het maakt niet uit of u zaken doet met zakelijke of particuliere klanten. Het minimumtarief gaat gelden voor alle uren die u als zzp’er aan een opdracht besteedt. Het tarief is exclusief directe kosten die u als zzp’er voor een klus maakt. Kosten voor materiaal komen dus bovenop de € 16.

Hoge tarieven en zelfstandigenverklaring

Bent u zzp’er en verdient u meer dan € 75 per uur? Dan krijgt u de mogelijkheid om een zelfstandigenverklaring te gebruiken. Hiermee kunt u vooraf afspreken dat u als zelfstandige het werk uitvoert. Om de zelfstandigenverklaring te kunnen gebruiken, mag een opdracht niet langer dan een jaar duren. Ook moet u ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Als u als zzp’er aan deze voorwaarden voldoet, loopt u geen risico op naheffingen zoals de loonheffing. Ook krijgt u zoveel mogelijk zekerheid over arbeidsrechtelijke gevolgen, pensioen en cao-bepalingen.

Voor wie?

  • zelfstandigen

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven