Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Subsidie Praktijkleren in de derde leerweg

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 1 min lezenEnglish versionLet op: tijdelijk gesloten

Wilt u een praktijk- of werkleerplaats aanbieden aan een mbo-student in de derde leerweg? Dan kunt u subsidie aanvragen voor uw begeleiding.

Wat is de derde leerweg?

Een mbo-opleiding in de derde leerweg is flexibeler en vaak korter dan een reguliere mbo-opleiding. Daarom zijn de studenten vaak volwassenen, die de opleiding naast hun werk of andere bezigheden volgen. Tijdens hun opleiding moeten zij een praktijkstage (beroepspraktijkvorming) doen. Als uw bedrijf een erkend leerbedrijf is, kunt u hiervoor een praktijk- of werkleerplaats aanbieden.

Praktijk- of werkleerplaats voor een andere opleiding?

Heeft u een praktijk- of werkleerplaats voor een student of leerling van een ander soort opleiding? Dan kunt u de algemene Subsidie Praktijkleren aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt alleen subsidie krijgen voor de eerste 40 weken (of minder) van de beroepspraktijkvorming. Daarvoor gelden onder meer de volgende voorwaarden:

  • De opleiding is gestart na 24 augustus 2021.
  • De student is een werkzoekende of een werknemer die werkloos dreigt te worden.
  • In de periode waarin u de praktijk- of werkleerplaats heeft aangeboden, was u erkend als leerbedrijf voor de betreffende mbo-opleiding.
  • U heeft in alle weken waarvoor u de subsidie aanvraagt, begeleiding gegeven. Dit blijkt uit uw administratie.

Bekijk alle voorwaarden voor deze subsidie.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de subsidie Praktijkleren in de derde leerweg aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kan in 1 van de 5 aanvraagrondes. Doe dit uiterlijk 1 jaar na afloop van de beroepspraktijkvorming (of na de eerste 40 weken hiervan). De volgende aanvraagronde loopt van 1 december 2023 tot en met 12 januari 2024.

Zie ook

Naar boven