Subsidie Praktijkleren in de derde leerweg

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
1 min lezen
English version
Let op: tijdelijk gesloten

Wilt u een praktijk- of werkleerplaats aanbieden aan een mbo-student in de derde leerweg? Dan kunt u subsidie aanvragen voor uw begeleiding.

Wat is de derde leerweg?

Een mbo-opleiding in de derde leerweg is flexibeler en vaak korter dan een reguliere mbo-opleiding. Daarom zijn de studenten vaak volwassenen, die de opleiding naast hun werk of andere bezigheden volgen. Tijdens hun opleiding moeten zij een praktijkstage (beroepspraktijkvorming) doen. Als uw bedrijf een erkend leerbedrijf is, kunt u hiervoor een praktijk- of werkleerplaats aanbieden.

Praktijk- of werkleerplaats voor een andere opleiding?

Heeft u een praktijk- of werkleerplaats voor een student of leerling van een ander soort opleiding? Dan kunt u de algemene Subsidie Praktijkleren aanvragen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt alleen subsidie krijgen voor de eerste 40 weken (of minder) van de beroepspraktijkvorming. Daarvoor gelden onder meer de volgende voorwaarden:

  • De opleiding is gestart op of na 24 februari 2022.
  • De student is een werkzoekende of een werknemer die werkloos dreigt te worden.
  • In de periode waarin u de praktijk- of werkleerplaats heeft aangeboden, was u erkend als leerbedrijf voor de betreffende mbo-opleiding.
  • U heeft in alle weken waarvoor u de subsidie aanvraagt, begeleiding gegeven. Dit blijkt uit uw administratie.

Bekijk alle voorwaarden voor deze subsidie.

Hoe kunt u aanvragen?

U kunt de subsidie Praktijkleren in de derde leerweg aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) tijdens 1 van de aanvraagrondes. Doe dit uiterlijk 1 jaar na afloop van de beroepspraktijkvorming (of na de eerste 40 weken hiervan). De data van de aanvraagrondes in 2024 en 2025 worden later bekend gemaakt door RVO.

Dit artikel is gerelateerd aan: