Subsidie voor waterstofproductie met een elektrolyser (OWE)

Gepubliceerd door:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
< 1 min lezen
English version
Let op: tijdelijk gesloten

Wilt u hernieuwbare (duurzame) waterstof produceren met een elektrolyser? U kunt subsidie aanvragen met de Subsidieregeling grootschalige productie volledig hernieuwbare waterstof via elektrolyse (OWE). De subsidie is voor de investeringskosten van uw productie-installatie en voor de productie van de waterstof.

De productie van hernieuwbare waterstof met een elektrolyser is duurder dan met een stoommethaanreforminstallatie (SMR) op aardgas. Daarom is de productie van hernieuwbare waterstof meestal niet winstgevend.

Wat zijn de voorwaarden voor de OWE?

De voorwaarden voor de OWE zijn onder meer:

  • U gaat een productie-installatie voor waterstof maken en gebruiken voor de productie van hernieuwbare (duurzame) waterstof.
  • Uw productie-installatie voldoet aan bepaalde eisen zoals: u gebruikt een elektrolyser met een vermogen van 0,5 megawatt.
  • U vraagt de subsidie aan voordat u de waterstofproductie-installatie gaat gebruiken en voordat u verplichtingen (zoals betalingen en opdrachten) aangaat.

Bekijk alle voorwaarden voor de OWE 2023 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u de OWE aanvragen?

U kunt de OWE 2023-subsidie niet meer aanvragen. Dit kon van 30 november 2023 9.00 uur tot 14 december 2023 17.00 uur bij RVO. U kunt de informatie over het aanvraagproces teruglezen bij RVO.

In 2024 kunt u de OWE 2024-subsidie aanvragen. Deze subsidie heeft andere voorwaarden dan OWE 2023. Bekijk de veranderingen om uw aanvraag voor te bereiden.

Dit artikel is gerelateerd aan:

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)