Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeSubsidies en regelingen

Subsidie voor waterstof produceren met een elektrolyser (OWE)

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Wilt u hernieuwbare (duurzame) waterstof produceren met een elektrolyser? U kunt subsidie aanvragen met de Subsidieregeling opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse (OWE). De subsidie is voor de investeringskosten van uw productie-installatie en voor de productie van de waterstof.

De productie van hernieuwbare waterstof met een elektrolyser is duurder dan met een stoommethaanreforminstallatie (SMR) op aardgas. Daarom is de productie van hernieuwbare waterstof meestal niet winstgevend.

Wat zijn de voorwaarden voor de OWE?

De voorwaarden voor de OWE zijn onder meer:

  • U gaat een productie-installatie voor waterstof maken en gebruiken voor de productie van hernieuwbare (duurzame) waterstof.
  • Uw productie-installatie voldoet aan bepaalde eisen zoals: u gebruikt een elektrolyser met een vermogen van 0,5 tot maximaal 50 megawatt.
  • U vraagt de subsidie aan voordat u de waterstofproductie-installatie gaat gebruiken en voordat u verplichtingen (zoals betalingen en opdrachten) aangaat.

Bekijk alle voorwaarden voor de OWE bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Hoe kunt u de OWE aanvragen?

U moet uw aanvraag voor de OWE voorbereiden. Daarna kunt u de OWE aanvragen van 30 november 2023 9.00 uur tot 14 december 2023 17.00 uur bij de RVO. U kunt hierbij het stappenplan OWE aanvragen gebruiken.

Zie ook

Naar boven