Dit artikel is gerelateerd aan:

TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

± 2 min lezen

Heeft u omzetverlies door de coronacrisis en moeite om uw vaste lasten te betalen? Dan kunt u de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. Dit is een belastingvrije tegemoetkoming.

Wat is de TVL?

De TVL is een belastingvrije tegemoetkoming die u helpt bij het betalen van uw zakelijke vaste lasten bij omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Er is tegemoetkoming voor omzetverlies in het 4e kwartaal van 2021 (TVL Q4) en voor omzetverlies in het 1e kwartaal van 2022 (TVL Q1).

De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kunt u de NOW-regeling aanvragen. De TVL Q4 2021 vervangt de eerder aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN).

Als u TVL-subsidie krijgt, wordt deze niet meegerekend bij uw belastbare winst. U betaalt geen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting over de subsidie.

Wanneer komt u in aanmerking?

Lees alle voorwaarden voor TVL Q4 2021 bij RVO. Alle voorwaarden voor TVL Q1 2022 worden binnenkort bekend gemaakt. Blijf op de hoogte van de TVL Q1.

Land- en tuinbouw krijgt opslag bovenop TVL

Land- en tuinbouwbedrijven met SBI-code 1.1 tot en met 1.5 krijgen een opslag voor speciale kosten land- en tuinbouw om planten en dieren in leven te houden. Deze opslag van 21% komt bovenop de TVL-subsidie van Q1, Q2 en Q3 van 2021. U hoeft de opslag niet apart aan te vragen. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u de opslag automatisch bij de TVL-subsidie.

Hoe kunt u TVL aanvragen?

U kunt TVL Q4 2021 aanvragen bij RVO van 20 december, 8.00 uur tot 28 januari, 17.00 uur. Lees meer over het aanvraagproces voor TVL Q4 2021.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer TVL Q1 2022 open gaat. U kunt zich inschrijven voor updates over de TVL Q1 2022.

Moet u de TVL terugbetalen?

Krijgt u de TVL? En was uw omzet hoger dan verwacht? Dan heeft u mogelijk te veel geld ontvangen. Wat u te veel aan TVL heeft gekregen, moet u terugbetalen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)