Dit artikel is gerelateerd aan:

Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL)

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Bent u een mkb’er of zzp'er en heeft u omzetverlies door de coronacrisis? Dan kunt u de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. Deze belastingvrije tegemoetkoming geldt voor de periode vanaf 1 oktober 2020 tot en met 30 juni 2021.

Wat is de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb?

De TVL helpt u bij het betalen van uw zakelijke vaste lasten bij minimaal 30% omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kunt de NOW-regeling aanvragen.

Hoeveel TVL kunt u krijgen?

RVO berekent de hoogte van de TVL met uw totale omzetverlies en een percentage vaste lasten voor uw sector. Bekijk de berekening voor de TVL.

Horeca krijgt 1 keer opslag bovenop TVL

Horecagelegenheden die TVL in Q4 2020 aanvragen, krijgen 1 keer een opslag bovenop de TVL-subsidie. Deze opslag heet de Horeca Voorraad en Aanpassingen (HVA). Als u een horecabedrijf heeft en TVL krijgt, wordt de HVA-opslag er direct bij opgeteld.

Non-food detailhandel krijgt 1 keer opslag bovenop TVL

Non-food winkels (met maximaal 250 medewerkers) die sinds 15 december verplicht zijn gesloten, krijgen 1 keer een opslag bovenop de TVL-subsidie. Deze opslag heet de Voorraad Gesloten Detailhandel (VGD) en is om te helpen met de kosten van (kerst)voorraad die niet meer verkocht kan worden. De VGD is alleen voor Q4 2020 en voor ondernemers als hoofdactiviteit non-food detailhandel hebben. U kunt de VGD niet aanvragen, u krijgt de opslag automatisch bij de TVL-subsidie van Q4 2020 als u voldoet aan de voorwaarden.

Wat zijn de voorwaarden voor de TVL?

U kunt de TVL aanvragen als u een mkb-bedrijf heeft met maximaal 250 medewerkers of zzp’er bent. En u heeft minimaal 30% omzetverlies door de coronacrisis. Dit zijn de voorwaarden voor de TVL. U kunt met de Adviestool van RVO controleren of u de TVL kunt aanvragen.

Hoe kunt u TVL aanvragen?

U kunt de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor de periode vanaf oktober 2020 vraagt u de TVL iedere 3 maanden aan:

Q4 2020: TVL subsidie aanvragen voor de maanden oktober, november en december 2020 kan vanaf 25 november om 12:00 uur tot en met 29 januari 2021.

Q1 2021: TVL subsidie aanvragen voor de maanden januari, februari en maart 2021 kan naar verwachting in februari 2021.

Q2 2021: TVL subsidie aanvragen voor de maanden april, mei en juni 2021 kan vanaf 1 april t/m 30 juni 2021.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven