Vaste-gezichtencriterium

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Heeft u een kinderopvang? Dan moet u zich houden aan het vaste-gezichtencriterium. Als het kind aanwezig is, werkt er altijd minimaal 1 vast gezicht van het kind op de groep. Het vaste gezichtencriterium geldt per kind.

Wat is een vast gezicht?

Een vast gezicht is een pedagogisch medewerker die altijd werkt als het kind aanwezig is in de kinderopvang. Als een kind altijd 1 vaste, vertrouwde pedagogisch medewerker ziet geeft dat sociaal-emotionele veiligheid. Voor baby's (nuljarigen) geldt een ander aantal vaste gezichten (vaste-gezichtencriterium) dan voor oudere kinderen. Naast het vaste gezicht kunnen er ook andere pedagogisch medewerkers op de groep werken.

Vaste-gezichtencriterium voor baby's

Bij 1 of 2 verplichte pedagogisch medewerkers op de groep (beroepskracht-kindratio), mogen er voor baby's (nuljarigen) maximaal 2 vaste gezichten zijn.

Bij 3 of meer verplichte pedagogisch medewerkers op de groep, mogen er voor baby's maximaal 3 vaste gezichten zijn.

Vaste-gezichtencriterium voor kinderen

Bij 1 of 2 verplichte pedagogisch medewerkers op de groep (beroepskracht-kindratio), mogen er voor kinderen van 1 jaar en ouder maximaal 3 vaste gezichten zijn.

Bij 3 of meer verplichte pedagogisch medewerkers op de groep, mogen er voor kinderen van 1 jaar en ouder maximaal 4 vaste gezichten zijn.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1