Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Kinderopvang moet overzichten beroepskrachten en presentielijsten bewaren

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenIngangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Heeft u een kinderopvangorganisatie? Kinderopvangorganisaties moeten de overzichten van beroepskrachten die hebben gewerkt en de presentielijsten van kinderen 6 weken bewaren. De verplichting geldt voor de dagopvang en de buitenschoolse opvang (BSO).

U kunt als houder van de kinderopvangorganisatie met de overzichten laten zien dat uw organisatie voldoet aan de eisen voor de beroepskracht-kindratio (BKR), de drie-uursregeling en het vaste gezichtencriterium. U moet bij een controle door de GGD de overzichten van de afgelopen 6 weken kunnen geven.

Voor wie?

  • kinderopvangorganisaties (dagopvang en buitenschoolse opvang)

Wanneer?

Wanneer de wijziging van de Regeling Wet kinderopvang ingaat, is nog niet bekend.

Internetconsultatie: U kunt tot 24 september 2023 uw mening geven over dit wetsvoorstel.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

Naar boven