Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Licenties voor het gebruik van film- en tv-beelden

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Vertoont u in uw bedrijf of organisatie film- of televisiebeelden voor werknemers of klanten? Bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke ruimte, hotelkamers of een bedrijfsruimte? U moet hiervoor een vergoeding betalen aan de makers en producenten. U betaalt deze vergoeding door een licentie aan te vragen bij:

  • Videma
  • FilmService

Met de wegwijzer 'Alles wat u moet weten over het gebruik van muziek, beeld en tekst in uw bedrijf' (PDF) krijgt u snel een overzicht van hoe dit geregeld is.

Licentie voor tv-beelden

Met de licentie van Videma mag u beeldmateriaal vertonen van:

  • Nederlandse publieke zenders
  • Nederlandse commerciële zenders
  • buitenlandse film- en televisiestudio’s die bij Videma zijn aangesloten

De licentie van Videma is niet voor betaalzenders.

U kunt uw licentie aanvragen bij Videma. Voor bedrijven en organisaties in een aantal sectoren heeft Videma brancheregelingen. Bedrijven binnen die sectoren hoeven geen eigen licentie aan te vragen.

Licentie voor filmbeelden

Vertoont u in uw bedrijf of organisatie films die medewerkers of gasten kunnen bekijken? Vanaf dvd, Blu-ray, download, streamingdienst of een andere beelddrager? Dan heeft u een licentie van FilmService nodig. Dit vertoningsrecht bestaat uit een standaardlicentie of een pluslicentie. Het is mogelijk dat uw licentie van Videma (ook) toestemming geeft voor het vertonen van films op dvd.

Zie ook

Naar boven