Licentie aanvragen voor het gebruik van televisiebeelden

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen

Vertoont u in uw bedrijf of organisatie televisiebeelden die medewerkers of gasten kunnen bekijken? Dan heeft u een licentie nodig van Videma. Makers van beeldmateriaal hebben namelijk auteursrecht op televisieprogramma's, videoclips en films. Via de collectieve beheersorganisatie Videma oefenen zij hun auteursrechten uit. Met de wegwijzer (PDF) 'Alles wat u moet weten over het gebruik van muziek, beeld en tekst in uw bedrijf' krijgt u snel een overzicht van hoe dit geregeld is.

Wat mag u vertonen met een licentie?

Met de licentie van Videma mag u beeldmateriaal vertonen van:

  • Nederlandse publieke en commerciële zenders
  • Amerikaanse film- en televisiestudio's
  • buitenlandse film- en televisieproducenten.

Op Mijnlicentie.nl kunt u een licentie digitaal afsluiten. Voor een aantal branches heeft Videma brancheregelingen.

Licentie films vanaf beelddragers

Vertoont u in uw bedrijf of organisatie films die medewerkers of gasten kunnen bekijken? Vanaf dvd, blu-ray, download, stream of een andere beelddrager? Dan heeft u een licentie van FilmService nodig. Dit vertoningsrecht bestaat uit een standaardlicentie of een pluslicentie. Het is mogelijk dat uw licentie van Videma (ook) toestemming geeft voor het vertonen van dvd-films.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1