Verblijfsregeling voor buitenlands personeel startups

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Ingangsdatum: vanaf 2020

Wat verandert er?

Er komt een verblijfsregeling waardoor jonge innovatieve bedrijven (startups) belangrijk buitenlands personeel kunnen aannemen. Zij kunnen door de nieuwe regeling sneller een verblijfsvergunning voor kennismigranten aanvragen.

Startups kunnen nu vaak niet het salaris betalen dat vereist is voor een snellere procedure voor een verblijfsvergunning voor de kennismigrant. Met de verblijfsregeling voor startups kan dat straks wel. U moet uw buitenlandse medewerker dan een salaris geven in combinatie met een aandeel in het bedrijf. Het salariscriterium wordt lager.

Voor wie?

  • startups

Wanneer?

De wijziging gaat naar verwachting in vanaf 2020

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regelingExterne link én publicatie in het Staatsblad of de StaatscourantExterne link.

Overzicht Prinsjesdag 2019

Ondernemersplein geeft u een overzicht van maatregelen die gevolgen hebben voor u als zzp’er, mkb’er of andere ondernemer. Wij werken het overzicht steeds bij. Ga naar het overzicht Prinsjesdag 2019

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met Antwoord voor bedrijven

088 - 042 44 00

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven