Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeDuurzaam ondernemen

Duurzame mobiliteit in uw bedrijf vergroten

Deze informatie is geplaatst door:KVKKVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRijksdienst voor Ondernemend Nederland± 1 min lezen

Wilt u met uw bedrijf meer doen om bij te dragen aan de energietransitie? En uw CO2-uitstoot verminderen? Laat uw werknemers dan op een duurzame manier reizen (duurzame mobiliteit). Zo verkleint u uw CO2-footprint en helpt u mee om de doelen in het Klimaatakkoord te halen.

Thuiswerken

Minder reizen helpt het beste om de CO2-uitstoot te verminderen. Om uw CO2-footprint te verkleinen kunt u bijvoorbeeld werknemers vaker thuis laten werken. Bekijk de mogelijkheden voor een thuiswerkvergoeding. En lees meer over wat wel en niet mag bij thuiswerken.

Fiets van de zaak

Fiscaal is het voordelig een fiets te kopen of te leasen voor uw werknemers. Kijk welke mogelijkheden en regelingen er zijn voor een fiets van de zaak.

Abonnement voor het OV

U kunt werknemers aanmoedigen om het openbaar vervoer (OV) te nemen. Werknemers die eersteklas mogen reizen met het OV (ook privé) kiezen sneller voor de trein. Nieuw personeel kunt u gratis OV aanbieden in plaats van een woon-werkvergoeding. Hiervoor kunt u vaak gebruikmaken van de Werkkostenregeling.

Auto's met minder of geen CO2-uitstoot

Als u overstapt naar elektrische bedrijfsauto’s en leaseauto’s, vermindert u de CO2-uitstoot (CO2-reductie). Bekijk het stappenplan zakelijk elektrisch rijden.

Zakenreis met de trein

De luchtvaart stoot veel CO2 uit. U kunt zakelijke vliegreizen verminderen door uw werknemers met de trein te laten reizen naar zakelijke afspraken in bijvoorbeeld Parijs, Brussel, Londen en Frankfurt. Voor plaatsen niet verder dan 700 kilometer is de reistijd vergelijkbaar.

Parkeerbeleid veranderen

U kunt de parkeerplaatsen voor uw werknemers beperken. Bijvoorbeeld: alleen werknemers die verder dan 15 kilometer wonen, mogen parkeren.

Naar boven