Zakelijk elektrisch rijden

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

± 2 min lezen

Ondernemers die elektrisch rijden, profiteren van financiële voordelen. Er komen steeds meer elektrische auto’s en het aantal laadpalen neemt snel toe. Bekijk van welke subsidies en belastingvoordelen u gebruik kunt maken.

Bedenk welk elektrisch vervoermiddel past bij uw bedrijf

Elektrisch rijden is beter voor het milieu en past bij een groen imago. Ook heeft u hierdoor geen last van de milieuzones in grote steden. Als u de stap maakt naar elektrisch vervoer, bedenk dan welk vervoermiddel het best bij uw onderneming past. U kunt een elektrische auto kopen of leasen. Maar u kunt ook kiezen voor een elektrische scooter, e-bike of step.

Bekijk de financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden loont. Met een elektrische auto bespaart u niet alleen brandstof- en onderhoudskosten. U kunt ook profiteren van belastingvoordelen:

Ga na of er subsidies zijn

Naast belastingvoordelen zijn er ook subsidies voor de aanschaf en lease van elektrische voertuigen en oplaadpunten. Zo kunt u gebruikmaken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) als u één of meer elektrische bedrijfsauto’s aanschaft.

Informeer daarnaast naar lokale subsidies bij uw gemeente of provincie. De subsidies van een aantal gemeenten staan op Nederland Elektrisch.

Vind of plaats een laadpaal

Het aantal laadpunten voor elektrische auto’s neemt flink toe. Ook kunt u zelf een laadpunt plaatsen op uw bedrijfsterrein.

Volg de ontwikkelingen rondom elektrisch vervoer

Nederland wil koploper zijn in elektrisch vervoer. De partijen die samenwerken in het Formule E-Team (FET) zorgen er met de Rijksoverheid voor dat elektrisch rijden groeit en aansluit bij trends in het buitenland. Met het portaal Nederland Elektrisch houdt het FET u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English) Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1