Afgelast - Bijeenkomst ‘Ruimte voor innovatie’

In verband met de aangescherpte Coronamaatregelen is deze bijeenkomst afgelast.

Bent u een onderwijsprofessional en heeft u ideeën over hoe meer en beter kan worden samengewerkt met het bedrijfsleven? Of werkt u in het bedrijfsleven en lukt het maar niet om de aansluiting met het onderwijs goed voor elkaar te krijgen? Dan is de bijeenkomst ‘Ruimte voor innovatie’ misschien iets voor u.

Deze bijeenkomst georganiseerd door De Wereld van de Ondernemer en Stichting WelZoWijs is de vijfde in een serie van 5, bedoeld om de samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen verder te verbeteren. De opbrengst van de bijeenkomsten wordt, naast de uitkomsten van eerder gehouden enquêtes en individuele gesprekken, vertaald naar concrete tips en aanbevelingen voor het werkveld én de minister.

Achtergrond

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat wil aandacht voor ondernemend gedrag en ondernemerschap in het onderwijs stimuleren. Juist nu, op het moment dat de gevolgen van de Corona-crisis voelbaar worden, is dit noodzakelijk. Ondernemende mensen nemen sneller zelf de regie in hun werk en loopbaan. Zij zien kansen, pakken nieuwe ideeën op en weten zo waarde voor zichzelf en anderen te creëren. De samenleving vraagt in toenemende mate om deze mindset en vaardigheden. Het streven is dat onderwijs en bedrijfsleven daarin meer gaan samenwerken.

O2LAB

Deze ambitie wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) onder de noemer O2LAB. Het O2LAB-programma werkt samen met ondernemers, docenten en leerlingen aan meer en beter ondernemerschap in het onderwijs. O2 staat voor Ondernemerschap en Onderwijs.

Stichting WelZoWijs

Stichting WelZoWijs is een van de partijen die met financiële steun van RVO werkt aan een betere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Blijdorp
Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam

Datum

Wo 28 okt 2020 13:00 uur

Kosten

Deelname gratis voor mbo-docenten en voor mensen uit het bedrijfsleven die met mbo-opleidingen samenwerken.In andere gevallen geldt een tarief van € 225 inclusief btw.

Direct aanmelden