Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Afgelast - Handelsmissie duurzame modebedrijven naar Noord-Italië

Helaas gaat deze handelsmissie niet door vanwege te weinig aanmeldingen.

Bent u actief in de modesector en werkt u graag samen met Italiaanse partners? Ga dan mee met de handelsmissie naar Noord-Italië, van zondag 8 tot en met woensdag 11 maart 2020.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Noord-Italië

De Italiaanse economie heeft de op één na grootste maakindustrie van Europa. Italië is onze 6e exportpartner met € 20 miljard goederenexport. De import uit Italië bedraagt € 10 miljard (cijfers 2018).

Italiaanse modesector

Italië heeft op mode-gebied een belangrijke positie op het wereldtoneel. De hele keten - van (textiel)productie tot retail - is van oudsher aanwezig in het land. Modebedrijven worden vaak door families gerund. Zij bieden volop kennis en ambachtelijke vaardigheden. Italië biedt dus voordelen voor ondernemers in de modesector. Denk aan mogelijkheden voor productontwikkeling. Daarnaast biedt het land mogelijkheden om de verkoop van modeartikelen wereldwijd uit te breiden. Bovendien houden innovatieve en duurzame Italiaanse ondernemers van transparantie en open communicatie.

Kansen in de verduurzaming

Momenteel is de Italiaanse modesector flink in beweging. Verduurzaming van de productie is noodzakelijk. Ontwikkeling en innovatie zijn van strategisch belang voor de Italiaanse bedrijven, maar ook voor het hele land. Bekijk voor meer informatie hierover het kansenrapport 'Sustainable Fashion in ItalyExterne link'.

Samenwerking met een Italiaanse partner verhoogt voor u de kans op verkoop. Niet alleen in Italië, maar ook internationaal. De partner kunt u vinden op het gebied van productie, confectie, productontwikkeling of materialen.

Het programma

Tijdens deze missie bezoekt u bedrijven in de maakindustrie. Op van uw profiel kunt u gekoppeld worden aan Italiaanse bedrijven tijdens een matchmakingevenement. En er zijn meer netwerkevenementen met potentiële, innovatieve zakenpartners. Dankzij deze bezoeken krijgt u in korte tijd een goed beeld van de modesector in Noord-Italië. Kortom, de missie biedt inzicht in samenwerkingsmogelijkheden met Italiaanse modebedrijven en in de kansen die samenwerking kan bieden om duurzame mode beter op de kaart te zetten.

Voor wie?

De missie is interessant voor:

 • modeondernemers die op zoek zijn naar leveranciers van kwaliteitsstoffen en -accessoires
 • modeondernemers die op zoek zijn naar confectiemogelijkheden, tailormade begeleiding en samenwerking op het gebied van productontwikkeling
 • ontwikkelaars van nieuwe materialen, digitale archiveringssystemen

Voorlopig programma

8 maartKick-off
9 maart

Biella en omgeving:

 • Bedrijfsbezoeken aan Filaturo Astro, Officina+39 en Cittadellarte (onder voorbehoud)
10 maart

Varese en omgeving:

 • Bedrijfsbezoeken aan Candiani Denim, Lanificio Cerruti (onder voorbehoud)
 • Vertrek naar Bergamo
 • Matchmakingevenement in Bergamo met mode- en textielbedrijven uit Lombardije
11 maart

Bergamo en omgeving:

 • Bedrijfsbezoeken onder andere aan Albini Group (onder voorbehoud)

Kosten deelname

Deelname kost € 500 excl. btw per deelnemende organisatie, max. 2 deelnemers per organisatie. Elke deelnemer meldt zich apart aan. Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

 • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bezoek aan bedrijven in de mode- en textielsector
 • netwerkevenementen
 • individuele matchmaking op basis van uw profiel
 • collectief lokaal vervoer
 • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.
Reis- en verblijfskosten, en eventuele meerkosten voor de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruik maken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

RVO.nl vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Bedrijven die voldoen aan alle criteria kunnen zich aanmelden. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie. Er is plaats voor 15 bedrijven. Twijfelt u of het programma van de missie aansluit op de activiteiten van uw bedrijf of organisatie? Neemt u dan contact op met:

Philippe Evers
Tel. 06 55 48 40 76

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Biella, Varese en Bergamo

Datum

Zo 8 mrt 2020 - 11 mrt 2020

Tijd

8:00 uur

Kosten

 • Evenement is afgelast