Zoeken

Bedrijvendag Ambassadeursconferentie 2023

Op de Bedrijvendag staan meer dan 140 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal klaar om samen met u uw internationale handelsmogelijkheden te verkennen. Zij vertegenwoordigen de Nederlandse belangen wereldwijd en beschikken over een groot internationaal en diplomatiek netwerk. Zij kennen de lokale markt en zijn experts op het gebied van de economische ontwikkelingen. Zij helpen u graag om uw internationale droom waar te maken!

Informatiemarkt

Ook de adviseurs van onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO), het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF), Atradius Dutch State Business (DSB), Invest International, NLinBusiness en Trade and Innovate NL staan voor u klaar op de informatiemarkt. Bij het steunpunt IMVO kunt u alles te weten komen over Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Meet-and-greet-lunch

Tijdens de lunch is er een speciale ruimte waar u uw vragen kunt stellen aan ambassadeurs en (regio)-adviseurs. Daarnaast kunt u ervaringen uitwisselen en/of netwerken met aanwezige collega-ondernemers.

Zorg dat u uw vragen concreet en bondig heeft voorbereid; de gesprekstijd per persoon is beperkt. Uiteraard kunnen we na dit evenement terugkomen op de meer complexe vragen. Vooraf registreren voor deze meet-and-greet is niet mogelijk.

Regiosessies

Tijdens de Bedrijvendag kunt u deelnemen aan regiosessies. Hier gaan we per regio in op de marktkansen en de laatste ontwikkelingen in die regio. U kunt kiezen uit 5 verschillende regiosessies met een panel van bedrijven en ambassadeurs. Inmiddels zijn de regiosessies vol.

Afrika en Midden-Oosten: Water, Energie, Voedsel en Gezondheidszorg

In deze sessie hoort u meer over de verschillende ontwikkelingen en kansen in Afrika en het Midden-Oosten. In beide regio's liggen er kansen en uitdagingen. Maar de behoefte aan producten en kennis op het gebied van water, energie, voedselzekerheid en goede gezondheidszorg is universeel.

Landen in deze regio's ondervinden in meer of mindere mate de effecten van klimaatverandering. Daarnaast is goede gezondheidszorg niet altijd betaalbaar of voorhanden. Nederlandse oplossingen zijn veelgevraagd. Digitalisering speelt hierbij een grote rol.

Tijdens deze sessie:

 • delen ervaren ondernemers hun inzichten over zakendoen in deze regio's;
 • gaan de Nederlandse ambassadeurs van Kenia, Marokko en Saoedi-Arabië in gesprek over de laatste ontwikkelingen in deze landen;
 • lichten de sprekers toe hoe u uw kansen kunt benutten en geven zij tips over de zakelijke cultuur in hun landen.

Noord-Amerika: Klimaat/ Energie & Agtech

Bent u als ondernemer actief op het gebied van duurzame mobiliteit en cleantech? En bent u geïnteresseerd in zakendoen in Noord-Amerika?

Tijdens de interactieve Noord-Amerika sessie:

 • gaan we in op de Inflation Reduction Act (IRA). Dit is een pakket van $ 400 miljard aan investeringen, gericht op strategische sectoren. Ruim $ 10 miljard daarvan is gereserveerd voor onder andere elektrische auto's, windmolens en zonnepanelen.
 • wordt ook ingegaan op de voordelen van diverse handelsakkoorden die gelden tussen Noord-Amerika (Canada en Mexico) en Europa.
 • geven ondernemers, experts en ambassadeurs u alle ins & outs en tips & tricks om beter voorbereid te zijn op het ondernemen in deze dynamische regio.

Europa: Duurzame mobiliteit & Digitalisering

Biedt u als ondernemer oplossingen voor duurzame mobiliteit?

Tijdens de Europa-sessie:

 • hoort u wat de trend in Europa is op het gebied van duurzame mobiliteit
 • hoort u welke ontwikkelingen in Duitsland en Polen interessant zijn. - Duitsland: de ontwikkelingen van emissievrij zwaar transport en digitalisering. - Polen: de ontwikkeling tot een logistieke transport hub in Centraal Europa. Daarnaast is er aandacht voor verduurzaming van het openbaar vervoer.

Nederland zet in op het ondersteunen van ondernemers om kansen in de duurzame mobiliteitssector te benutten. Dit doen we door krachten te bundelen tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid. Tijdens deze sessie:

 • krijgt u praktische voorbeelden van deze krachtenbundeling. U hoort hoe deze publiek-private samenwerkingen u als ondernemer kunnen ondersteunen om internationaal te groeien en bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen.
 • Onder leiding van RAI Automotive gaan de Nederlandse ambassadeurs van Duitsland en Polen en 2 experts uit het bedrijfsleven met elkaar in gesprek. Ze gaan in op mogelijkheden om kansen te benutten en bespreken zaken waar u rekening mee moet houden.

Latijns-Amerika: Havenontwikkeling & Agro

Latijns-Amerika is een veelzijdige markt met uitdagingen. Met de juiste kennis, contacten en mindset, zijn er voor Nederlandse ondernemers interessante kansen.

Tijdens deze sessie ligt de focus op de laatste ontwikkelingen in de regio.

 • Havenontwikkeling: hoor welke uitdagingen er zijn binnen de duurzame havenontwikkeling in Zuid-Amerika. Met name op het gebied van groene energie, onder andere in de vorm van waterstof.
 • Agro: de meest belangrijke sector in Zuid-Amerika is de agrosector. Tijdens deze sessie hoort u welke ontwikkelingen, uitdagingen en kansen er binnen deze sector zijn.
 • De Nederlandse ambassadeurs van Brazilië en Colombia gaan met 2 experts uit het bedrijfsleven in gesprek over hun ervaringen en over zakelijke kansen. Maak van deze gelegenheid gebruik om kennis op te doen én uw netwerk uit te breiden.

Azië en Oceanië: Energie & LSH

Azië wordt steeds belangrijker voor Nederland en Europa. Vooral met het oog op klimaatverandering, energietransitie en digitalisering van bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Azië heeft een aantal economische grootmachten die zich specifiek richten op deze kansrijke sectoren.

Tijdens deze regiosessie:

 • komt u als ondernemer alles te weten over economische ontwikkelingen binnen de energietransitie en gezondheidszorg in Azië. Nederlandse ambassadeurs delen hun visie op deze markten. - Japan: hier vindt de Expo in 2025 plaats. - India: is dit jaar voorzitter van de G20. - China: het grootste land in de regio waar ondanks uitdagingen ook kansen te vinden zijn.
 • delen ondernemers die actief zijn in de energietransitie en gezondheidszorg in Azië, hun ervaringen met elkaar, de ambassadeurs en het publiek.

Programma

Bekijk het voorlopige programma hieronder. Zodra het definitieve programma beschikbaar is, ontvangt u na uw inschrijving hierover een mail. U krijgt dan toegang tot een online platform waar u verdere informatie kunt inzien.

Donderdag 30 maart

 • 10:00 – 10:45 hourOntvangst en registratie
 • 10:45 – 11:15 hourOpening
 • 11:15 – 12:30 hourRegiosessies (keuze uit 5 verschillende sessies)
 • 12:30 – 13:30 hourMeet & greet-lunch per regio en informatiemarkt
 • 13:45 – 14:30 hourPlenaire afsluiting met onder meer een interview met minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, uitreiking Ambassadeprijs, en aandacht 10-jarig jubileum Oranje Handelsmissiefonds

Aanmelden

Het evenement zit vol. U kunt zich niet meer aanmelden. Deelname is gratis.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit evenement of heeft u vragen over internationaal ondernemen? Onze adviseurs helpen u graag om uw exportambities waar te maken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1