Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Bijeenkomst over Argentijnse varkensproductieketen

Heeft u een bedrijf in de varkenssector en bent u benieuwd naar uw kansen in Argentinië? Kom dan op vrijdag 14 juni naar de bijeenkomst in Utrecht. Hier hoort u welke mogelijkheden Argentinië in deze sector biedt en welke rol Nederland kan spelen om de hele keten verder te optimaliseren.

De Argentijnse varkensketen is volop in ontwikkeling en biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Daarom organiseert de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO.nl) deze bijeenkomst, waar u uw mogelijkheden kunt onderzoeken.

Gunstige omstandigheden

Argentinië beschikt over de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle varkensproductieketen, zoals beschikbaarheid van water en granen, ideale klimatologische omstandigheden, ruimte en belangstelling voor technologische toepassing en innovatie.

In de afgelopen jaren is de Argentijnse sector gemoderniseerd. Dat heeft geleid tot een aanzienlijke groei van zowel de lokale productie als de consumptie van varkensvlees. Onlangs hebben de voornaamste varkensproducenten hun krachten gebundeld om een rol te kunnen spelen op de internationale markt voor varkensvlees. In april 2019 is de Chinese markt opengegaan voor Argentijns varkensvlees, wat een enorme boost geeft aan verdere ontwikkeling van de sector.

Interessegebieden

Er is concrete interesse in, en behoefte aan, kennis en technologie op het gebied van:

  • genetisch materiaal
  • veevoeder
  • stalinrichting
  • voersystemen
  • managementsystemen
  • agro-logistiek
  • slacht- en verwerkingstechnologieën

Daarnaast is er groeiende aandacht voor kringlooplandbouw en milieu- en dierenwelzijnsaspecten. Argentinië is op de hoogte van de beschikbare kennis en ervaring in Nederland en wil daarom graag met ons samenwerken om de sector zo duurzaam mogelijk te laten groeien.

Presentatie sectorrapport

De landbouwraad van de Nederlandse ambassade in Buenos Aires heeft in samenwerking met RVO.nl een sectorrapport laten opstellen. Het rapport beschrijft de behoeftes aan Argentijnse kant en geeft het Nederlandse bedrijfsleven inzicht in de concrete kansen en mogelijkheden in Argentinië.

Op vrijdag 14 juni 2019 zullen de opstellers van het rapport, Pepijn Verhey van Agrivalue SA en Leontine Crisson van de landbouwraad, een toelichting geven op de ontwikkelingen in de Argentijnse varkensketen. Tijdens deze bijeenkomst hoort u welke mogelijkheden Argentinië in deze sector biedt en welke rol Nederland kan spelen om de hele keten verder te optimaliseren.

Kosten en deelname

Meld u aanExterne link vóór 13 juni. Deelname is gratis.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met:

Nico Smid, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: nico.smid@rvo.nlExterne linkT: 088 042 56 51

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Croeselaan 15
3521 BJ Utrecht

Datum

Vr 14 jun 2019 10:00 uur

Kosten

  • Meld u aan vóór 13 juni
  • Deelname is gratis