Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Geannuleerd - Landbouw- en tuinbouwmissie naar Australië

Helaas gaat deze missie niet door wegens te weinig belangstelling vanuit het bedrijfsleven. De missie wordt tot nader order uitgesteld. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Bent u actief in de landbouw en/of tuinbouw? En wilt u de economische kansen in Victoria, Australië verkennen? Ga dan van 5 tot en met 13 oktober mee met de handelsmissie naar Australië.

Voor wie?

Deze missie is vooral interessant voor bedrijven en organisaties die zich richten op circulaire en innovatieve oplossingen binnen de land- en tuinbouwsector. Maar ook als u op een andere manier actief bent binnen deze sector kunt u deelnemen.

De focus van deze handelsmissie ligt op het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven bij het verkrijgen van toegang tot de Australische markt.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Australië

De Australische overheid, zowel op federaal- als staatsniveau, wil van de land- en tuinbouwsector een meer innovatieve, duurzame en competitieve sector maken. De overheid heeft 2 ambities: via productieverhoging de groeiende bevolking in eigen land van voedsel voorzien en een belangrijke voedselproducent worden voor de Aziatisch-Pacifische regio.

De komende jaren wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve voedselhubs met geïntegreerde logistiek en slimme landbouw. Nederlandse ervaring, kennis en technologie kunnen hierbij een grote rol spelen.

Victoria

De focus tijdens deze missie ligt op de staat Victoria. Land- en tuinbouw is de belangrijkste industrie in Victoria. Australië exporteert 70% van de voedsel- en tuinbouwproductie en een groot deel daarvan komt uit Victoria. De export neemt toe en om bij te blijven bij de exportmarkt moeten meer producten op grote schaal in hightechproductiesystemen geproduceerd worden.

Kansen in de regio Gippsland

In de staat Victoria is vooral de regio Gippsland kansrijk. Dat heeft te maken met de ontwikkelingen en vraag naar oplossingen in de land- en tuinbouwsector aldaar. De regio Gippsland wil meer innovatieve land- en tuinbouw en aandacht voor de water-, voedsel- en energienexus. Daarnaast streeft de regio naar meer smart logistics. Dat sluit aan bij de wens om bepaalde buitengebieden - zogeheten ‘precincts’ - te ontwikkelen.

Kansenrapport

Deze missie geeft opvolging aan de sectorstudie 'Innovation in agri-food, horticulture sector Victoria, Australia'. Wilt u dit rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar emiel.mulder@rvo.nlExterne link.

Programma

In korte tijd krijgt u veel inzicht van de land- en tuinbouwsector in de staat Victoria. U komt in contact met relevante besluitvormers, stakeholders en potentiële zakenpartners. Daarnaast kunt u deelnemen aan collectieve bezoeken. U bezoekt dan relevante overheidsorganisaties, kennisinstellingen en boerderijen. Tijdens netwerkevenementen en matchmaking kunt u (informeel) contact leggen met relevante partijen, toegespitst op uw individuele behoeftes.

Conceptprogramma landbouw- en tuinbouwmissie Australië
DagOnderdeel
Zaterdag 5 oktoberVlucht Amsterdam - Melbourne
Maandag 7 oktoberAankomst Melbourne – welkomstdiner + kick-off
Dinsdag 8 oktoberTransfer naar Gippsland + bedrijfsbezoeken in de regio
Woensdag 9 oktoberSpeeddatesessies en netwerkreceptie
Donderdag 10 oktoberTransfer naar Melbourne - Bezoek kennisinstellingen
Vrijdag 11 oktoberOchtend: vrij voor eigen afsprakenMiddag: netwerklunch met stakeholders in Victoria
Zaterdag 12 oktoberVlucht Melbourne – Amsterdam
Zondag 13 oktoberAankomst Amsterdam

Kosten

Deelname kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie). Elke deelnemer meldt zich apart aan. Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer.

Het dienstenpakket dat u hiervoor krijgt, bestaat uit:

  • deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bezoek aan kennisinstellingen en boerderijen, overheids- en overige relevante organisaties in de land- en tuinbouwsector;
  • individuele matchmaking;
  • netwerkevenementen;
  • collectief lokaal vervoer;
  • kick-off diner in Melbourne;
  • lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf.

Reis- en verblijfkosten en eventuele meerkosten die u maakt voor de individuele matchmaking (zoals individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken. Suggesties voor de te boeken vluchten en accommodatie ontvangt u na bevestiging van uw aanmelding.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Let op: meldt u zich aan na 13 september, dan kan RVO.nl niet garanderen dat u ook gebruik kunt maken van de individuele matchmaking en het vooraf gereserveerde reisarrangement.

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Wij vinden het belangrijk dat organisaties binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Wij beoordelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. Na aanmelding voeren wij per bedrijf een intakegesprek. Dit zodat wij onder andere de matchmaking zo goed mogelijk kunnen voorbereiden voor uw bedrijf.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Emiel Mulder, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: emiel.mulder@rvo.nlExterne link

Alida Ritsema, Nederlands consulaat-generaal in SydneyE: alida.ritsema@minbuza.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Victoria

Datum

Za 5 okt 2019 - 13 okt 2019

Kosten

  • Missie is geannuleerd, inschrijven is niet meer mogelijk
  • Deelname kost kost € 500 per organisatie excl. btw (max. 2 deelnemers per organisatie)
  • Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 250 excl. btw per extra deelnemer
  • Elke deelnemer meldt zich apart aan