Gulf Business Dialogue

Wilt u meer weten over zakendoen in de Golfregio? Neem dan deel aan de Digital Gulf Business Dialogue op vrijdag 22 januari 2021!

Tijdens dit live event praten experts uit de regio u bij over de laatste economische ontwikkelingen. U hoort over ervaringen van Nederlandse ondernemers die u voorgingen en u leert pitchen met impact. Ten slotte kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met onze diplomaten uit de Golfregio. Na afloop van dit evenement kent u de ongeschreven regels van de lokale zakencultuur. Bovendien laat het evenement zien hoe de Rijksoverheid u kan ondersteunen bij uw ambities.

De Golfregio

De Golfregio is een interessante markt voor ondernemend Nederland. Veel Nederlandse bedrijven hebben de weg naar de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman en Qatar al gevonden. De komende jaren investeren overheden en private partijen in de Golfregio miljarden in watertechnologieën, duurzame energie en voedselzekerheid. Nederlandse innovatieve diensten, producten en kennis helpen daarbij.

De Nederlandse overheid ondersteunt ondernemers met informatievoorziening, activiteiten, subsidies en overige financiering om kansen te helpen verzilveren. Ook doet Nederland mee aan de wereldtentoonstelling EXPO 2020 Dubai (van oktober 2021 tot april 2022). Het nationaal thema is ‘Uniting Water, Energy and Food’. Het internationale karakter van de EXPO 2020 Dubai biedt kansen om u te positioneren in de Golfregio. Op de Gulf Business Dialogue hoort u hoe u hier als ondernemer gebruik van kunt maken.

Na de Gulf Business Dialogue kunt u goed voorbereid op pad. Een mogelijke vervolgstap voor u en uw bedrijf in de Golfregio is deelname aan de virtuele handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman. Deze vindt plaats van 22 maart tot en met 1 april. Deze missie richt zich op de sectoren water, energie, voedsel en gezondheidszorg.

Programma

TijdOnderdeel
09:15 -09:30 uur Digitale inloop
09:30 - 09:40 uurOpening met André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen (ministerie van Buitenlandse Zaken) en Annette Wijering, hoofd Internationaal Ondernemen (RVO)
09:40 - 10:05 uurKeynote over de economische en politieke ontwikkelingen in de Golfregio door Sebastian Frederiks, Head of Financial Institutions Middle East (ING)
10:05 - 10:30 uurPaneldiscussie "Zakendoen in de Golfregio" - ondernemers aan het woord
10:30 - 10:45 uurDigitale koffiepauze
10:45 - 11:15 uurWorkshop: Verdieping cultuur van zakendoen in de Golfregio - Salim Rabbani, MENA Business Council
11:15 - 11:30 uurDigitale koffiepauze
11:30 - 12:00 uurWorkshop: Informatiesessie RVO ondersteuning- en financieringsmogelijkheden – Gazizah Bahmany, RVO
12:00 - 12:15 uurDigitale koffiepauze
12:15 - 12:45 uurWorkshop: Pitchtraining: hoe presenteer ik mijn bedrijf in de Golfregio – Barbara Rogoski, sprekerscoach en Duke Urbanik, ondernemerscoach

*Let op: het programma kan nog gewijzigd worden.

Ten slotte kunt u op afspraak 1-op-1-gesprekken met ambassades in de Golfregio maken. U kunt die gesprekken aanvragen bij de inschrijving.

Aanmelden

Meld u aan voor dit gratis evenement. De uiterste aanmelddatum is 22 januari.

Organisatie

Dit evenement wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Vr 22 jan 2021 9:30 uur

  • Deelname is gratis
  • Uiterste aanmelddatum is 22 januari
  • Het programma kan nog wijzigen
Direct aanmelden