MenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Handelsmissie voor start-ups naar Digital Demo Day 2023 in Düsseldorf

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 4 min lezen

Digital Demo Day 2023: The Future of Tech

Op de Digital Demo Day (DDD) krijgen start-ups de kans om hun innovatieve producten en diensten te laten zien aan mogelijke partners, klanten en investeerders. De beurs verwacht meer dan 4.500 bezoekers, 250 start-ups en 120 investeerders aan te trekken. Met 5 podia, een exporuimte en de 'Investors & Corporate Lounge' is dit evenement de perfecte springplank voor Nederlandse start-ups om zich verder te oriënteren op de Duitse markt.

Belangrijke bundeling in de regio

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW). De stad is een internationaal zakencentrum in het hart van Europa en een topadres voor directe buitenlandse investeringen. Het heeft een centrale ligging, uitstekende verkeersinfrastructuur en een internationale luchthaven. Dit maakt Düsseldorf tot de optimale locatie voor bedrijven die de Duitse en Europese markt willen betreden. Er zijn ook talrijke start-up hubs (Gründercentra), accelerators, incubators, bedrijven en meer dan 350 start-ups. Deze bundeling vormt een belangrijke factor voor de innovatiekracht van de regionale economie.

Waarom meedoen?

Met deze missie willen wij veelbelovende Nederlandse start-ups een platform bieden en helpen met hun internationale groei. Samen zetten we het Nederlandse start-up-ecosysteem op de kaart.

De missie naar de Digital Demo Day biedt een mooie kans om:

 • uw product of dienst te presenteren aan een groot Duits en internationaal publiek;
 • uw product of dienst te testen/valideren;
 • uw netwerk internationaal uit te breiden;
 • kennis op te doen over de Duitse markt en de mogelijkheden van samenwerking;
 • mogelijke klanten, partners en investeerders te ontmoeten;
 • media-aandacht te krijgen voor uw bedrijf, product of dienst.

Voor wie?

Wij nodigen start-ups uit die actief zijn op het gebied van:

 • Deeptech
 • Healthtech
 • Greentech

U kunt meedoen als uw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Uw product of dienst is hightech, innovatief en potentieel disruptief.
 • Er is een bewezen marktacceptatie voor uw product of dienst op de Nederlandse markt.
 • U bent gestart met, of klaar voor internationale opschaling.
 • Uw start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Past u niet precies in dit profiel, maar heeft u wel een overtuigende reden om mee te gaan naar de Digital Demo Day 2023? Laat dan bij uw aanmelding aan ons weten waarom u niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie naar Düsseldorf.

Programma

Nederland staat op de Digital Demo Day met een eigen 'NL Street'. Deze plek is uw uitvalsbasis om te netwerken, af te spreken en uw product of dienst te presenteren. Naast de DDD, organiseren wij ook werkbezoeken voor de Nederlandse start-ups. Deze richten zich op de samenwerkingsmogelijkheden met de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Wij dit moment zijn we nog bezig om de missie vorm te geven. Het programma kan daarom nog veranderen. Het voorlopige programma ziet er zo uit:

Donderdag 3 augustus

 • Verplichte online voorbereidingsessie DDD 2023Deze verplichte online sessie is ter voorbereiding op de DDD 2023. Naast een algemene kennismaking krijgt u ook informatie over de missie zodat u zo goed mogelijk voorbereid bent

Dinsdag 15 augustus

 • WelkomstreceptieWelkomstreceptie voor Nederlandse deelnemers bij het consulaat-generaal in Düsseldorf
 • Presentatie van gastsprekersGastsprekers vertellen over internationaal zakendoen met Duitsland en de samenwerkingsmogelijkheden met 'Business Metropole Ruhr', de ontwikkelingsmaatschappij van de 53 steden in het Ruhrgebied

Woensdag 16 augustus

 • WerkbezoekWerkbezoek aan een start-up ecosysteem in Noordrijn-Westfalen
 • Opening Digital Demo Day 2023Icebreaker-event van Digital Demo Day

Donderdag 17 augustus

 • Bezoek aan Digital Demo Day 2023

Uw aanwezigheid is belangrijk

Wij geloven dat start-upmissies een belangrijke rol spelen in de succesvolle groei en ontwikkeling van het Nederlandse start-up-ecosysteem. Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de missie en met alles meedoet. Wij vragen u daarom om mee te doen met de verplichte online voorbereidingssessie op 3 augustus, het werkbezoek in Noordrijn-Westfalen en het programma van DDD 2023. Als u niet kunt komen, denk er dan over na om een collega te sturen of uw deelname te annuleren.

Aanmelden en kosten

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Iedere deelnemer meldt zich apart aan. De voertaal van de missie is Engels.

Er kunnen maximaal 20 start-ups mee met deze missie. RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch meedoen aan de missie.

Daarnaast stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender. Wel dagen we u uit om binnen uw eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie.

Kosten

Meedoen aan deze missie kost € 500 exclusief btw per start-up (maximaal 2 deelnemers per start-up). Hiervoor krijgt u:

 • een toegangspas voor DDD 2023 en het online platform voor 2 deelnemers;
 • deelname aan de verplichte online voorbereidingssessie op 3 augustus;
 • de mogelijkheid de 'NL Street' te gebruiken als ontmoetingspunt op de DDD 2023;
 • toegang tot alle extra evenementen en netwerkactiviteiten van de missie;
 • netwerkactiviteiten met mogelijke investeerders;
 • de mogelijkheid om contracten of MoU's (Memoranda of Understanding) te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding;
 • OV-kaarten voor lokaal en regionaal vervoer (alleen op 15, 16 en 17 augustus);
 • steun van de ambassade in Berlijn, het consulaat-generaal in Düsseldorf en van de RVO.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Maaltijden en borrels zijn ook voor eigen rekening, tenzij anders in het programma vermeld.

Na de selectie ontvangt u informatie over het hotel waar de delegatieleiding verblijft. U bent niet verplicht overnachtingen in hetzelfde hotel te boeken. Deelnemers van eerdere missies gaven echter aan het nuttig en leuk te vinden om met elkaar in één hotel te verblijven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers afgesproken.

U houden aan deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om mee te doen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om na uw aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Organisatie

RVO organiseert deze missie met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Berlijn en het consulaat-generaal in Düsseldorf.

Andere handelsmissies

Naast Digital Demo Day, organiseren wij ook handelsmissies naar: London Tech Week, VivaTech Paris en Collision Toronto. Weet u niet welke missie het beste bij u past? Neem contact met ons op; wij helpen u graag verder.

Meer weten?

Heeft u vragen over Digital Demo Day of andere start-upmissies? Neem dan contact op met:

Celeste Flores Uijtewaal Projectleider Rijksdienst voor Ondernemend Nederland E: celeste.floresuijtewaal@rvo.nl

Maarten Schweers Projectleider Rijksdienst voor Ondernemend Nederland E: maarten.schweers@rvo.nl

Naar boven