Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Innovatiemissie Waterstof Japan

Bent u actief op het gebied van waterstof? Heeft u interesse om de marktkansen en potentiële samenwerkingspartners in Japan te verkennen? Ga dan in september mee met de innovatiemissie naar Japan.

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze missie.

Japan zet groot in op waterstof. De overheid heeft een roadmap, en de industrie timmert hard aan de weg. Toyota is voorloper met waterstofauto Mirai en premier Shinzo Abe heeft de Olympische Spelen van 2020 in zijn hoofdstad alvast bestempeld tot de meest duurzame Spelen ooit, met behulp van waterstof. Panasonic zet zwaar in op stationaire brandstofcellen in de bebouwde omgeving. ‘s Werelds eerste megawattklasse gasturbine op waterstof is sinds april vorig jaar operationeel in de stad Kobe.

Voor wie

De missie is bij voorkeur geschikt voor R&D managers, CTO’s, CEO’s en business development managers van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen, mogelijk aangevuld met overheidsvertegenwoordigers die actief zijn in de waterstofketen, van de productieketen (productie, transport en opslag) tot gebruik (industrie, energiesector, mobiliteit en gebouwde omgeving). U heeft ambities richting de Japanse markt, u wilt Japanse kennis en investeringen naar Nederland aantrekken, of u wilt innovatiesamenwerking aangaan.

Programma

Tijdens de missie staat op 25 september in Tokio een bezoek aan de tweede Hydrogen Energy Ministerial MeetingExterne link op het programma. De missie anticipeert ook op toekomstige activiteiten, waaronder de in belang groeiende waterstofbeurs FC Expo (26-28 februari 2020) en de Olympische Spelen in Tokio in de zomer van 2020 waar veel aandacht komt voor waterstof en duurzaamheid. Dit alles tegen de achtergrond van de Japanse visie 'Hydrogen SocietyExterne link'.

Bekijk het conceptprogrammaExterne link.

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, ex. btw. Deelname is inclusief:

  • collectief programma
  • transfers van en naar programmaonderdelen
  • lunch en diners indien vermeld in het programma

Deelname is exclusief:

  • reis- en verblijfkosten (hotels, continentale en intercontinentale vluchten)
  • alle individuele kosten

Aanmelden voor de innovatiemissie

De inschrijving is gesloten.

Vragen?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met Alexandra de Vogel, Adviseur Internationale Research en Innovatie Samenwerking: Alexandra.devogel@rvo.nlExterne link

Achtergronden

Lees meer over waterstof in Japan:

Missie waterstof naar China

In diezelfde week (23-28 september 2019) vindt er ook een missie waterstof naar China plaats, op initiatief van de provincie Gelderland. Deze missie, rondom de Hydrogen Fuel Cell Vehicle Conference, wordt georganiseerd in samenwerking met het Innovatie-Attaché netwerk in Beijing (Taake Manning) en Shanghai (Bart van Heezewijk) en met Oost NL.

Voor meer informatie over deze missie naar China kunt u contact opnemen met Judith van de Bovenkamp van OostNL: Judith.vandeBovenkamp@oostnl.nlExterne link.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Tokyo

Datum

Zo 22 sep 2019 - 28 sep 2019

Kosten

  • De inschrijving is gesloten
  • Deelname kost € 250 exclusief btw.