Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Kansenseminar Digitalisering gezondheidszorg Frankrijk

Bent u innovator in de gezondheidszorg? Heeft u ambitie om in Frankrijk zaken of onderzoek te doen? Kom dan op 6 maart naar het kansenseminar in Den Haag en hoor meer over digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk.

Waarom digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk?

Frankrijk staat, net als Nederland, in de gezondheidszorg voor vele sociale en economische uitdagingen, zoals ouderenzorg, thuiszorg, toename chronische ziekten en ongelijkheid in de zorg. Digitalisering kan een oplossing bieden. Om deze digitale transformatie waar te maken, heeft de Franse overheid in 2019 de nationale eHealth roadmap gepresenteerd.

Sectorstudie

De Nederlandse ambassade in Parijs heeft recent een sectorstudie uitgevoerd over digitalisering in de gezondheidszorg in Frankrijk. Deze studie wordt tijdens het kansenseminar met de deelnemers gedeeld.

Regio's Ile de France en Auvergne Rhône Alpes

Tijdens het seminar en in de sectorstudie gaan we specifiek in op digitalisering en eHealth in de regio's Ile de France en Auvergne Rhône Alpes (AURA). In deze regio's werken ziekenhuizen, kennisinstellingen, bedrijven en overheid nauw samen aan de digitale transitie van de gezondheidszorg.

Kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen

  • Frankrijk telt meer dan 2.000 ziekenhuizen en behoort tot een van de grootste Europese zorgmarkten.
  • De weg naar digitalisering is scherp ingezet, zowel door de overheid met de eHealth roadmap, als door kennisinstellingen en het bedrijfsleven.
  • Frankrijk heeft niet alle expertise in huis. Wij vertellen u tijdens het seminar meer over de kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Voor wie?

Het seminar is gericht op het bedrijfsleven (grootbedrijven, mkb's, start-ups), kennisinstellingen en stichtingen met ambities in Frankrijk.

Programma

TijdOnderdeel
09:30 - 10:00 uurInloop en registratie
10:00 - 10:15 uur- Opening en welkom- Gezondheidszorg Frankrijk: kansen, mogelijkheden en ondersteuning vanuit de Rijksoverheid(Nico Schiettekatte, Hoofd Economisch Cluster en Innovatieraad, Nederlandse ambassade in Parijs)
10:15 - 11:00 uurDigitalisering in de gezondheidssector: presentatie sectorstudie(Gaëlle Boisset, Nederlandse ambassade in Parijs)
11:00 - 11:30 uurInteractieve Q&A met Franse expert digitalisering gezondheidszorg- Antoine Tesnière (vice-president Université de Paris, adviseur Franse overheid, CEO IlumensExterne link)- Moderator: Micha van Lin, Managing Director, Task Force Health Care (TFHC)
11:30 - 12:30 uurNetwerkmoment

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link, uiterlijk op 5 maart. Deelname is gratis. De voertaal tijdens het seminar is Engels.

Health Missie - SantExpo 2020, Parijs

Is uw interesse voor digitale transitie van de Franse gezondheidssector en de Franse markt gewekt na het seminar? Ga dan van 26 tot en met 28 mei mee met de Health Missie naar de Salon International Santé & Innovation (SantExpo)Externe link in Parijs. AanmeldenExterne link voor deze missie kan tot en met 9 maart, op de website van Task Force Health Care.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Esther Hogenhout, Nederlandse ambassade in ParijsE: Esther.hogenhout@minbuza.nlExterne link

of

Business Development Coach, Rijksdienst voor Ondernemend NederlandE: bdc@rvo.nlExterne link

Organisatie

Het kansenseminar wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Parijs.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Vr 6 mrt 2020 9:30 uur

Kosten

  • Aanmelden uiterlijk op 5 maart
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels