MenuZoekenZoekenHomeEvenementen

Sessie offshore wind in Japan, Taiwan en Zuid-Korea

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)± 2 min lezen

Wereldwijd worden steeds meer offshore windenergieprojecten gepland en gerealiseerd. Ook in Oost-Azië is er groeiende aandacht voor de energietransitie. De Japanse overheid heeft een ambitieuze offshore wind doelstelling van 30-45GW geïnstalleerd vermogen rond 2040. Taiwan heeft een doelstelling van 10GW aan windenergie capaciteit in 2035 aangekondigd. Ook in Zuid-Korea gaat men over op een volledige uitrol van offshore windenergie. De Koreaanse overheid heeft voornemens om 19.3GW aan op te wekken energie te realiseren via windmolens rond 2030. Deze markten zijn dus volop in ontwikkeling maar beschikken niet over de nodige kennis en kunde. Nederland heeft internationaal een goede reputatie en track record opgebouwd en kan profiteren van de kansen op deze Oost-Aziatische markten. Tijdens deze offshore wind sessie vertellen experts uit de sector en collega-ondernemers over lokale ontwikkelingen en ervaringen in de regio. Ook hoort u over de aankomende evenementen en activiteiten in de regio en is er de mogelijkheid om te netwerken.

Wilt u meer weten over de kansen voor offshore wind bedrijven in Japan? Vraag dan het offshore wind rapport aan.

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor ondernemers die:

 • actief zijn in de offshore windsector;
 • interesse hebben of al actief zijn in Japan, Taiwan en/of Zuid-Korea en hier meer uit willen halen.

Programma

Woensdag 28 juni

 • 09:00 – 09:30 hourReceptie
 • 09:30 – 09:40 hourWelkomstwoord
 • 09:40 – 10:00 hourPresentatie Business Perspectief Japan, Taiwan en Zuid-Korea door Holland Home of Wind Energy
 • 10:00 – 10:30 hourKansen en ontwikkelingen in Zuid-Korea
 • 10:30 – 11:00 hourKansen en ontwikkelingen in Japan
 • 11:00 – 11:30 hourKansen en ontwikkelingen in Taiwan
 • 11:30 – 12:15 hourDiscussie en Q&A
 • 12:15 – 13:00 hourNetwerklunch

Sprekers

De sprekers zijn professionals en experts uit de windenergie sector. Zodra het panel is bevestigd, informeren wij u hierover op deze pagina.

Aanmelden

Meld u nu aan via het online aanmeldformulier. Aanmelden kan tot 23 juni. Deelname is gratis.

Meer weten?

 • Wilt u meer weten over offshore wind in Japan, Taiwan en/of Zuid-Korea? Neem contact op met Kees Mokveld (kees.mokveld@rvo.nl) of Henk van Elburg (henk.vanelburg@rvo.nl), senior adviseurs International Clean Energy Partnership (ICEP).
 • Wilt u meer weten over dit evenement? Neem contact op met Laisy Deng (laisy.deng@rvo.nl), Business Development Coordinator voor onder andere Taiwan en Zuid-Korea.

RVO organiseert de sessie in samenwerking met het economisch netwerk in Japan, Taiwan en Zuid-Korea in het kader van Wind and Water Works (WWW). WWW is het platform dat is opgericht door RVO, HHWE, NWEA, NMT en IRO en heeft tot doel de Nederlandse offshore windsector te promoten in het buitenland.

Naar boven