Virtuele handelsmissie Scheepsbouw Zuid-Korea

Bent u actief in de scheepsbouw en wilt u in contact komen met de grootste scheepsbouwers ter wereld in Zuid-Korea? Meld u dan aan voor de virtuele handelsmissie naar Zuid-Korea van 12 tot en met 14 oktober. Ontdek kansen voor uw bedrijf op de Koreaanse markt.

Zuid-Korea is na China de op één na grootste scheepsbouwer van de wereld. Het land heeft wereldwijd een marktaandeel van 41,4%. 4 van de 10 grootste scheepsbouwbedrijven ter wereld zijn hier te vinden.

De band tussen Nederland en Zuid-Korea gaat terug tot de 17e eeuw. Tegenwoordig is Zuid-Korea een van de belangrijkste handelspartners van Nederland in Azië. Mede dankzij het handelsverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Zuid-Korea is de handel tussen Nederland en Zuid-Korea toegenomen. In 2020 steeg het handelsvolume met meer dan 20% ten opzichte van 2019.

Kansen in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwsector

Nederland en Zuid-Korea zijn zeer actief in de internationale maritieme sector. In de 1e helft van 2021 heeft de Zuid-Koreaanse scheepsbouw voor 10,88 miljoen dwt aan orders in de wacht gesleept. (Dwt betekent 'dead weight tonnage', en is het draagvermogen van een schip uitgedrukt in ton.)

De sector staat voor grote uitdagingen. Denk aan digitalisering, verduurzaming van schepen en de nieuwe scheepsvaartregels van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Zo moeten vrachtschepen een betere kwaliteit brandstof gebruiken. Deze uitdagingen bieden volop kansen voor Nederlandse bedrijven.

Tijdens de missie nemen we u mee op een digitale reis naar het land. Daarbij kunt u uw producten en technologieën introduceren bij belangrijke spelers in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwindustrie. U kunt deelnemen aan vakinhoudelijke rondetafelsessies met relevante stakeholders. Ook kunt u waardevolle contacten leggen via matchmaking - op uw eigen initiatief of door ons gefaciliteerd.

Voor wie?

Deze maritieme handelsmissie is bedoeld voor Nederlandse scheepsbouwbedrijven die:

 • innovatieve technologieën, producten of diensten aanbieden op het gebied van digitalisering en verduurzaming van de scheepsbouwsector;
 • de Zuid-Koreaanse markt willen verkennen en/of zaken (willen) doen op de Zuid-Koreaanse markt;
 • in contact willen komen met belangrijke Zuid-Koreaanse stakeholders en hun netwerk in Zuid-Korea willen uitbreiden.

U kunt zich ook inschrijven als u al eerder met een handelsmissie of beursbezoek heeft meegedaan.

Waarom meedoen?

Gezamenlijk optrekken kan van grote waarde zijn voor uw bedrijf. Het vergroot uw zichtbaarheid en netwerk in Zuid-Korea. Sommige zaken krijgt u gemakkelijker gedaan als groep. Bovendien zorgt de samenwerking met sectorgenoten en de Nederlandse overheid vaak voor een sterkere handelspositie. Tijdens deze missie:

 • krijgt u inzicht in de Zuid-Koreaanse scheepsbouwmarkt en spreekt u met experts uit de sector;
 • komt u in contact met nieuwe potentiële partners en klanten die u kunnen helpen uitbreiden in en naar Zuid-Korea;
 • profiteert u van de toegevoegde waarde van het optrekken met andere Nederlandse bedrijven die zich richten op de Zuid-Koreaanse markt.

Voorlopig programma

DatumActiviteiten
donderdag30 septemberKick-offsessie
 • Introductie en uitleg van het programma
 • Mogelijkheid om te netwerken met Nederlandse deelnemers
 • Tips en tricks voor zakendoen in en met Zuid-Korea en de Zuid-Koreaanse zakencultuur
dinsdag12 oktober

Webinar: Introductie van de scheepsbouwindustrie in Zuid-Korea en NederlandPresentaties door belangrijke stakeholders in de sector, zoals de Korea Offshore & Shipbuilding Association

Rondetafel: Digitalisering in scheepsbouw 1

 • Presentatie door Zuid-Koreaans scheepsbouwbedrijf (Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering)
 • Presentatie door Nederlandse sectorvertegenwoordiging
 • Pitchrondes door Nederlandse deelnemers

woensdag13 oktober

Rondetafel: Digitalisering in scheepsbouw 2

 • Presentatie door Zuid-Koreaans scheepsbouwbedrijf (Avikus, dochteronderneming van Hyundai Heavy Industries)
 • Presentatie door Nederlandse sectorvertegenwoordiging
 • Pitchrondes door Nederlandse deelnemers

Rondetafel: Verduurzaming in scheepsbouw

 • Presentatie door Zuid-Koreaans scheepsbouwbedrijf (Samsung Heavy Industries)
 • Presentatie door Nederlandse sectorvertegenwoordiging
 • Pitchrondes door Nederlandse deelnemers
donderdag14 oktoberMatchmaking (meer informatie volgt)

We vullen het programma de komende maanden verder in. Daarbij houden wij rekening met de ideeën van deelnemende bedrijven. Laat het ons vooral weten als u specifieke wensen hebt voor het programma.

U volgt dit programma via het online platform B2Match. Via dit platform kunt u ook andere deelnemers virtueel ontmoeten, online afspraken maken en op eigen initiatief op zoek gaan naar interessante partijen. U moet hiervoor zelf een goed bedrijfsprofiel aanmaken. Daar kunt u brochures en videomateriaal aan toevoegen.

Matchmaking

Vrije matchmaking (inclusief)

Elke missiedeelnemer kan op eigen initiatief matchmakingafspraken met andere missiedeelnemers inplannen via het online B2Match-platform. Deelname aan deze 'vrije matchmaking' is bij de deelnemersprijs inbegrepen.

Individuele matchmaking (exclusief)

Aanvullend kunt u tegen bijbetaling ook 'matchmaking op maat' aanvragen. Hierbij maakt een professionele matchmaker voor u rond 5 gerichte matchmakingafspraken (ook buiten de missiedeelnemers). Dit gebeurt op basis van uw bedrijfsprofiel en uw specifieke behoeften. Deze vorm van matchmaking wordt per organisatie aangeboden, dus niet per individuele deelnemer.

Deelname en kosten

Meld u aan via online platform B2Match. De uiterste inschrijfdatum is 24 september. De voertaal is Engels.

Deelname kost € 250 (exclusief btw) per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Deelname aan de matchmaking op maat kost € 250 (exclusief btw) extra per organisatie.

Deelnemende bedrijven moeten passen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze handelsmissie. Als u zich aanmeldt en een automatische ontvangstbevestiging ontvangt, betekent dit niet automatisch dat u kunt deelnemen aan de handelsmissie. Pas na sluiting van de aanmeldperiode verzendt de RVO-projectleider een definitieve bevestiging aan de geselecteerde deelnemers. Aan deze handelsmissie kunnen maximaal 12 bedrijven deelnemen.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma of over logistieke en financiële zaken? Wij helpen u graag verder. Neem contact op met:

Jan-Willem Oosterbroek, RVOBusiness Development Coördinator Zuid-KoreaE: janwillem.oosterbroek@rvo.nl

of

Laisy Deng, RVOProject Manager Internationaal Ondernemen (Azië)E: laisy.deng@rvo.nl

Organisatie

Deze virtuele handelsmissie wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Seoel in samenwerking met Netherlands Maritime Technology.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Online

Datum

Di 12 okt 2021 - 14 okt 2021

 • Aanmelden uiterlijk 24 september
 • Kosten deelname missie: € 250 (excl. btw) per organisatie
 • Kosten matchmaking op maat: € 250 (excl. btw) extra per organisatie
 • Voertaal is Engels
 • Kick-offsessie op 30 september!
Direct aanmelden