Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Webinar Cybersecurity en laadinfrastructuur voor elektrische auto’s

Speciaal voor gemeenten en provincies organiseren ElaadNL en ENCS (European Network for Cyber Security) op 17 juni een webinar over Cybersecurity en laadinfrastructuur.

U krijgt een demonstratie hoe hackers controle kunnen krijgen over laadpalen en inzicht in wat dit kan betekenen als straks een groot deel van ons vervoer elektrisch is.

Programma

Het webinar vindt plaats vanaf 10:30 uur – 12:00 uur. Er wordt een risico-analyse gepresenteerd en er komen best practices aan bod. Ook reiken we een praktisch instrumentarium aan om de risico’s te verkleinen en verantwoordelijkheid te nemen voor de beveiliging van de infrastructuur. En er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het onderwerp ‘cybersecurity en laadinfrastructuur’ valt onder de werkgroep Veiligheid van de NAL (de Nationale Agenda Laadinfrastructuur). De komende jaren zullen honderdduizenden publieke laadpunten worden geplaatst en deze zullen voor lange tijd in het veld aanwezig zijn. Een goede cybersecurity is een voorwaarde om onze mobiliteit én de stabiliteit van het stroomnet te waarborgen. Bekijk een korte animatie over het belang van cybersecurity bij laadinfrastructuurExterne link.

Aanmelden

Bent u een gemeente, regio of provincie betrokken bij de laadinfrastructuur of bij cybersecurity? U bent van harte welkom om deel te nemen. Vanwege de gevoelige informatie die er gedeeld wordt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. U kunt zich via info@encs.euExterne link aanmelden.

Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL)

Het programma Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) is in het leven geroepen om te zorgen dat er voldoende laadpunten komen en er straks overal, makkelijk en slim kan worden geladen. De NAL gaat betrokken partijen (met name gemeenten) stimuleren en faciliteren zodat afspraken en acties lokaal en regionaal - nodig voor de realisatie van de laadinfrastructuur - op een efficiënte en effectieve manier kunnen worden uitgevoerd.

De NAL is een samenwerkingsverband en is opgericht samen met RVO. Ook ondersteunt RVO de NAL.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Webinar

Datum

Wo 17 jun 2020

Tijd

10:30 - 12:00 uur

Kosten

gratis, aanmelden is verplicht