Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Webinar over voedselverspilling in China

Bent u actief in de voedsel- en/of afvalverwerkingssector? Draagt u graag bij aan de snelle ontwikkeling van de circulaire economie in China? Neem dan op woensdag 15 juli deel aan de digitale bijeenkomst over voedselverspilling in China.

China's (mega)steden verspillen ongeveer 50 ton voedsel per dag. De Chinese overheid is daarom dringend op zoek naar duurzame oplossingen om voedselverspilling in steden en landbouw tegen te gaan.

Voorkomen van voedselverspilling en duurzame afvalverwerking

Voedselzekerheid is een belangrijk thema voor de Chinese overheid. Het voorkomen van voedselverspilling en het duurzaam verwerken van afval zijn hierbij kernoplossingen. Zo kan door circulaire verwerking van de huidige (voedsel)afvalstromen, 15% van de Chinese bevolking worden gevoed

Het efficiënter inrichten van het voedselsysteem betekent bijvoorbeeld voor Shanghai dat zij 4 miljoen extra inwoners van voedsel kan voorzien en tegelijkertijd € 20 miljard per jaar kan besparen.

Mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven

Aan dit webinar doen specialisten mee van de Nederlandse overheid, Rabobank China en de Chinese Agricultural University. Zij vertellen u over mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers in de landbouw-, afvalverwerkings-, en voedingsmiddelen- & drankensector in China. Innovatieve en schaalbare oplossingen uit de Nederlandse markt worden geïnventariseerd. Deze oplossingen vormen de basis voor Nederlands-Chinese samenwerking op het gebied van voedselverspilling.

Programma

TijdOnderdeel
09:45 - 10:00 uurVirtuele walk-in
10:00 - 10:05 uurWelkom en introductieGespreksleider is Marieke van der WerfExterne link (Dr2 New Economy)
10:05 - 10:15 uurFood waste in China: de Chinese ambitie en overheidssteunBart PauwelsExterne link I&W counselor & Wouter VerheyExterne link LNV counselor (Nederlandse ambassade in Beijing)
10:15 - 10:20 uurZero-waste city pilot: concrete businesskansen in de Yangtze River deltaBjörn OomsExterne link, Senior Policy Officer (Nederlands consulaat-generaal in Shanghai)
10:20 - 10:30 uurChinese policy and practice on food wasteAssociate Professor Hu WenfengExterne link (South China Agricultural University)
10:30 - 10:40 uurInvolvement of private sector in food wasteMaarten BeelenExterne link, Head of International Desk & Export Finance (Rabobank China)
10:40 - 10:55 uurPaneldiscussie met sprekers en Q&A
10:55 - 11:00 uurConclusie en wrap upMarieke van der Werf (Dr2 New Economy)

Aanmelden en kosten

Meld u aanExterne link, uiterlijk 14 juli, 17:00 uur. Deelname is gratis. De voertaal van de bijeenkomst is Engels.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze bijeenkomst samen met de Nederlandse ambassade in Beijing en het Nederlandse consulaat-generaal in Shanghai, in nauwe samenwerking met Dr2 Consultants & Dr2 New Economy.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Ada Cheang, Business Development Coach China, RVOE: ada.cheang@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

  • Meld u aan uiterlijk 14 juli, 17:00 uur
  • Deelname is gratis
  • Voertaal is Engels