Dit evenement is al geweest.Bekijk andere evenementen.

Workshop Ontwikkeling van de toeleveringsketen - kansen voor de maakindustrie

Is uw bedrijf actief in de toeleveringsketen voor water elektrolyse apparaten? En wilt u de technische uitdagingen en uw business kansen in deze sterk groeiende waterstofmarkt identificeren? Meld u dan aan voor de workshop Ontwikkeling van de toeleveringsketen - kansen voor de maakindustrie op 12 maart 2019.

Het business gedreven innovatieprogramma VoltaChem organiseert een workshop over kansen in de toeleveranciersmarkt voor elektrolyse apparatuur. De workshop is bedoeld om meer samenwerking tot stand te brengen tussen en met innovatieve bedrijven die interesse hebben op het gebied van PEM-elektrolyse-apparaten.

Elektrolysemarkt

Het streven van het technologie programma Power-to-Hydrogen van VoltaChem is om de innovatie van de ontwikkeling van componenten voor elektrolyse-apparaten te versnellen samen met de bedrijven uit de toeleveringsketen. Om deel te kunnen uitmaken van het aanbod is kennis van de markt, inzicht in de technische uitdagingen en infrastructuur voor het testen van nieuwe componenten vereist.

Electrolyzers vereisen high-tech componenten, zoals membranen, katalysatoren, plaat materiaal, afdichtingen. Bovendien leidt de fabricage van deze componenten in hoog volume tot de behoefte aan hightech productietechnologieën op het gebied van coating, metaalvorming. Verwacht mag worden dat deze snel groeiende elektrolysemarkt interessante mogelijkheden zal bieden voor hightechbedrijven.

Programma

Tijdens de workshop staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Wat zijn de technische uitdagingen in de PEM-elektrolyser?
  • Wat zijn verwachtingen ten aanzien van het kostenniveau van toekomstige elektrolyse-apparaten en hun componenten?
  • Wat zijn de potentiële markten, de belangrijkste drijfveren en onzekerheden?
  • Een labo-rondleiding door de VoltaChem labfaciliteiten

Voor wie?

De workshop is uitsluitend voor (potentiele) leveranciers van technologie en componenten voor water elektrolyse apparatuur. Het biedt een interactief proces met als doel kansen voor toekomstige activiteiten te identificeren. Als de resultaten van deze eerste sessie de moeite waard zijn voor de deelnemers, is het idee dat VoltaChem meer evenementen gaat organiseren rondom specifieke onderwerpen en uitdagingen rondom elektrolyse ontwikkelingen.

Tijd en locatie

  • 12.30 tot 17.00 uur
  • Westerduinweg 3 in Petten

Meld u aan

U kunt zich online aanmelden via het registratieformulierExterne link op Voltachem. Het aantal deelnemers voor deze interactieve workshop is maximaal 50. Als de registratie dit maximum overschrijdt, krijgen vertegenwoordigers van de (maak) industrie voorrang.

Uiterlijk begin maart ontvangt u bericht over uw aanmelding en het definitieve programma.

Rol Rvo.nl

RVO.nl gaf subsidie aan het project Ampère. De workshop is onderdeel van het project. Ook gaf RVO.nl opdracht voor de studie marktkansen voor de waterstof industrie. Deze studie wordt tijdens de workshop gepresenteerd.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Duur

Één-dags event

Kosten

gratis