Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Verkoop in een winkel

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Verkoopt u uw goederen of diensten in een winkel? Of in andere verkoopruimtes, zoals een stand op een beurs, een marktkraam of u verkoopt uit een bestelwagen? Dan heeft u een aantal verplichtingen.

Informatie geven over producten

U moet uw klant informeren over het product en over de overeenkomst die u sluit. U geeft de informatie voordat u de overeenkomst sluit. De klant heeft recht op een deugdelijk product. Daarnaast kunt u extra garantie geven. Ook daarover informeert u uw klant.

Bedenktijd in een winkel

In een winkel geldt geen bedenktijd. U levert het product en uw klant neemt het tegen de afgesproken prijs in ontvangst. Als winkelier kunt u andere voorwaarden hebben.

Ruilen in een winkel

U bent niet verplicht om te ruilen of geld terug te geven. Koop is koop. U kunt wel als extra service het product ruilen, het aankoopbedrag teruggeven of een tegoedbon geven. Daarbij mag u om de kassabon vragen. En u bepaalt zelf hoelang na aankoop u deze extra service geeft.

Zie ook

Naar boven