MenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Koopovereenkomst sluiten

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Laatst gecontroleerd op < 1 min lezenEnglish version

Verkoopt u producten of levert u diensten? Dan sluit u een overeenkomst met de koper van het product of met de afnemer van de dienst. Zo'n overeenkomst wordt ook wel contract, koopovereenkomst of dienstenovereenkomst genoemd. U moet zich houden aan de regels voor overeenkomsten uit boek 6 en boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (BW).

Contract afsluiten

Bij het sluiten van een overeenkomst gelden verschillende regels. Bijvoorbeeld over het maken van een contract en het houden aan de gemaakte afspraken. Maar ook over het eventueel stoppen (ontbinden) van een koopovereenkomst. Daarnaast bestaan er regels voor bijvoorbeeld:

Ontbinden koopovereenkomst

Verkoopt u aan klanten die het product of de dienst privé gebruiken? Dat heet dan een consumentenkoop. Consumenten kunnen hun koopovereenkomst ontbinden. Bijvoorbeeld als een product niet werkt of u een probleem niet (goed) oplost. Deze regels zijn er om consumenten te beschermen.

Regels koopovereenkomst business-to-business (B2B)

Koopt u als ondernemer producten of neemt u diensten af van een andere ondernemer? Dan gelden de algemene regels voor overeenkomsten uit boek 6 en boek 7 van het Burgerlijk Wetboek.

Zie ook

Naar boven