Criminaliteit voorkomen en bestrijden

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

Elke ondernemer kan te maken krijgen met vormen van criminaliteit. Wilt u weten wat u zelf kunt doen om criminaliteit te voorkomen?

Bankbiljet echt of vals?

U kunt op 2 manieren controleren of een bankbiljet echt is. Dat kan met de methode kijken, kantelen en voelen. Of met detectieapparatuur. Denkt u dat u een vals bankbiljet in uw kassa heeft? Dan moet u dat direct melden bij de politie. Meer tips vindt u bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Europese Centrale Bank (ECB).

Keurmerk Veilig Ondernemen

Werkt u samen met de gemeente, politie en brandweer? Dan kunt u op bedrijventerreinen en winkelgebieden het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) behalen. Met KVO beveiligt u uw bedrijf tegen inbraak, overvallen en brand, zodat u, uw medewerkers en uw klanten zich veiliger voelen.

Aangifte doen bij politie

Bent u slachtoffer geworden van bijvoorbeeld diefstal, inbraak, overval, fraude of interne criminaliteit? Dan kunt u aangifte doen bij de politie. Dit kan op het politiebureau, telefonisch of via internet. Heeft u internetaangifte gedaan? Dan kunt u de status van uw aangifte volgen op Mijn Politie.

Winkeldiefstal en overvallen

Betrapt u een winkeldief op heterdaad? Dan kunt u de dief een schadevergoeding laten betalen. Die is voor de tijd die u kwijt bent aan de afhandeling van de winkeldiefstal. Neemt u deel aan de regeling 'Afrekenen met winkeldieven'? Dan int Stichting Afrekenen met Winkeldieven de schadevergoeding voor u bij de winkeldief. Bent u slachtoffer van een overval op uw winkel? Dan kunt u voor emotionele en juridische ondersteuning terecht bij Slachtofferhulp Nederland.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven