MenuZoekenZoekenHomeWetswijzigingen

Schuldenaar krijgt eerder toegang tot schuldsanering

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish versionIngangsdatum: nog niet bekend

Wat verandert er?

Heeft u problematische schulden? Om toegelaten te worden in de Wsnp bent u in de afgelopen 3 jaar ‘te goeder trouw’ geweest bij het ontstaan of onbetaald laten van uw schulden. U heeft met goede en eerlijke bedoelingen geld geleend of uitgegeven, en u heeft daarbij rekening gehouden met ál uw inkomsten en uitgaven. Deze periode is nu nog 5 jaar.

De Wsnp (Wet schuldsanering natuurlijke personen) is een wettelijk traject om uw schulden op te lossen. Dit heet schuldsanering. De Wsnp is alleen voor natuurlijke personen. Bijvoorbeeld een eenmanszaak of vennoten van een VOF kunnen hier gebruik van maken.

Voor wie?

  • ondernemers met problematische schulden

Wanneer?

Wanneer de wijziging van de Faillissementswet ingaat, is nog niet bekend.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

Naar boven