Werkgever mag loonbelasting over aandelenoptierechten later betalen

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 januari 2023

Wat verandert er?

Bent u werkgever en beloont u werkgevers voor een deel in aandelenoptierechten in plaats van salaris? Dan moet u nu loonbelasting betalen zodra de werknemer de rechten omzet in aandelen. Dit gaat veranderen. U mag kiezen wanneer u loonbelasting gaat betalen: zodra de optierechten worden omgezet in aandelen, of zodra de aandelen ook echt verhandeld kunnen worden. Dat kan handig zijn als uw bedrijf nog onvoldoende winst heeft om de loonlasten te betalen.

Voor wie?

  • Werkgevers die het salaris van werknemers voor een deel in aandelenoptierechten uitkeren. Dit kunnen startups zijn, maar ook andere ondernemingen.

Wanneer?

De wijziging van de fiscale regeling voor aandelenoptierechten gaat naar verwachting in op 1 januari 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1