Ga direct naar inhoud
Ga direct naar menu
naar
Menu
Ondernemersplein
Eén antwoord van de overheid
ondernemersplein.kvk.nl
Zoeken
Zoeken
Home
Wetten en regels
Horeca, recreatie en catering
Naar Boven
Zoeken
Eten en drinken
(6 regels)
Alcohol schenken met een drank- en horecavergunning
Schenkt u alcohol in uw horecabedrijf, dus voor consumptie ter plekke? Dan moet u een drank- en horecavergunning van de gemeente hebben. Uw horecapand moet aan een aantal inrichtingseisen voldoen....
Alcohol verkopen
Let op: wetswijziging
Verkoopt u alcohol in uw winkel voor gebruik buiten uw winkel? Verkoopt u bijvoorbeeld wijn of bier, die uw klanten buiten uw winkel gaan drinken? Dan moet u zich houden aan de regels van de Drank- en...
Drank- en horecaverlof aanvragen
Verstrekt u in uw horecabedrijf alleen alcoholvrije drank? Dan heeft u daar in sommige gemeenten een drank- en horecaverlof voor nodig. Het drank- en horecaverlof geldt ook voor sommige verenigingen...
HACCP-plan opstellen of hygiënecode gebruiken
Bereidt u eet- en drinkwaren voor mens of dier? Of verwerkt, behandelt of vervoert u levensmiddelen? Dan moet u hier veilig mee omgaan. U moet volgens HACCP-principes werken. HACCP staat voor Hazard...
Regels voor etiketten van levensmiddelen
Verkoopt of produceert u voorverpakte levensmiddelen? Dan moet er een etiket op het product staan met onder meer: naam van het product naam en adres van de producent ingrediënten houdbaarheidsdatum...
Warenwet: regels voor consumentenproducten
Produceert, bereidt of verkoopt u levensmiddelen of andere consumentenproducten? Dan moet u zich houden aan de Warenwet. De Warenwet geldt voor alle producten die consumenten gebruiken. Levensmiddelen...
Wetten en regels
Horeca, recreatie en catering
Algemene eisen in de horeca
(21 regels)
Eten en drinken
(6 regels)
Overnachtingen
(6 regels)
Terras, kraam en uitstalling
(12 regels)
Waterrecreatie
(16 regels)