MenuZoekenZoekenHomeWetten en regels

Eisen aan etiketten

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)< 1 min lezenEnglish version

Maakt of verkoopt u producten? Dan moet uw product een etiket hebben waarop bijvoorbeeld staat wat er in uw product zit en hoelang het houdbaar is.

Verplichte informatie op het etiket

Op de meeste voedings- en gebruiksmiddelen moet u een etiket met informatie over het product zetten. Wat er op het etiket moet staan hangt af van het product. Op een voedingsmiddel moeten bijvoorbeeld de houdbaarheidsdatum en e-nummers staan. Bij kleding moet u onder andere beschrijven van welke stof het is gemaakt. Via onderstaande lijst leest u per product de vereiste informatie voor het etiket:

Controle op etiketten

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert of de informatie op uw etiket voor levensmiddelen of andere (non-food) producten klopt. Als de informatie niet klopt, kan de NVWA maatregelen nemen.

Staat uw product hier niet bij? Dan zijn er geen extra eisen aan het etiket. U moet zich dan wel houden aan de regels voor algemene productveiligheid uit het Warenwetbesluit.

Zie ook

Naar boven