Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoekenHomeInternationaal ondernemen

Ken het land van uw zakenpartner

Deze informatie is geplaatst door:Rijksdienst voor Ondernemend NederlandRijksdienst voor Ondernemend NederlandKVKKVK± 1 min lezenEnglish version

Verdiep u in het land waarmee u zakendoet. Dan staat u sterk als importeur. Lees op deze pagina hoe u landen vergelijkt en bij welke organisaties u advies kunt inwinnen.

Maak een marktvergelijking

Met marktcijfers uit de International Trade Centre-databank vergelijkt u landen met elkaar. In deze databank vindt u informatie over handelsstromen en import- en exportcijfers wereldwijd.

Ken de cultuurverschillen

Als u contacten legt met buitenlandse leveranciers, en de do's-and-don'ts. Omgangsvormen en kledingvoorschriften verschillen per land. Net als het relatiegeschenk dat u meeneemt voor uw zakenpartner. Door vooraf de lokale gebruiken te checken, voorkomt u onaangename verrassingen.

Vermijd risico’s bij internationaal zakendoen

Denk aan sociale aspecten en milieuaspecten als u te maken heeft met buitenlandse toeleveranciers. Het is belangrijk dat u de oorsprong van het product dat u importeert kent. Slechte arbeidsomstandigheden, corruptie of discriminatie kunnen het imago van uw bedrijf schaden. Lees meer over duurzaam inkopen en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het buitenland (IMVO).

Win advies in

Maak gebruik van de internationale kennis van diverse organisaties. Zij helpen u om uw inkopen in het buitenland goed te organiseren. U vindt informatie over importmarkten bij:

Naar boven