Zoeken

Loondoorbetaling zieke AOW-werknemer naar 6 weken

Deze informatie is geplaatst door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

< 1 min lezen
Ingangsdatum: 1 juli 2023

Wat verandert er?

Heeft u een AOW’er in dienst? De periode van loondoorbetaling bij ziekte voor werknemers met AOW gaat naar 6 weken. Nu moeten werkgevers ouderen met een AOW-uitkering bij ziekte 13 weken het loon doorbetalen. Dat wordt 6 weken.

Vanaf 1 juli 2023 geldt een periode van zes weken voor de loondoorbetaling bij ziekte voor AOW-gerechtigde werknemers. Voor de groep werknemers die op 1 juli 2023 al ziek waren blijft de termijn van 13 weken gelden. Voor ziektegevallen die op of na 1 juli 2023 datum ontstaan gaat de termijn van 6 weken gelden.

Voor wie?

  • ondernemers met een AOW’er in dienst

Wanneer?

De wijziging van het overgangsrecht Wet Werken na AOW-gerechtigde leeftijd gaat naar verwachting in op 1 juli 2023.

Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant.

Zie ook

  • Regels voor arbeid door AOW'ers
  • Deze informatie is geplaatst door

    Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
    Over onsContactDisclaimerCookies & PrivacyToegankelijkheidAPIBusiness.gov.nl (English)Ondernemersplein is een initiatief van:KVKRijksdienst voor Ondernemend NederlandRDWBelastingdienstCentraal Bureau voor de StatistiekUWVToegankelijkheidsniveau: W3C WAI-AA WCAG 2.1