Samenwerkingspartners vinden

Deze informatie is geplaatst door

KVK | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor een samenwerkingspartner: de financiering voor een innovatie, een onderzoeksproject starten, kennisuitwisseling of een buitenlandse markt verkennen. Op netwerkbijeenkomsten of beurzen komt u in contact met mogelijke zakenpartners. Ook de overheid helpt u met het vinden van de juiste samenwerkingspartners.

Aandachtspunten bij uw zoektocht naar een samenwerkingspartner

Bezoek netwerkbijeenkomsten en beurzen

Beurzen en netwerkbijeenkomsten zijn goede gelegenheden om op zoek te gaan naar samenwerkingspartners en voor kennisuitwisseling op uw vakgebied. De overheid organiseert regelmatig evenementen rond een bepaald thema of bepaalde sector.

  • Kijk op de kalender voor de evenementen van onder meer de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel.
  • De online community circulairondernemen.nExterne linkl is een platform om projecten, evenementen, kennis en ervaringen met elkaar te delen. Met dit initiatief wil de overheid meer samenwerking tussen innovatieve ondernemers stimuleren.
  • Ding mee naar een plaats in de MKB Innovatie Top 100Externe link. Hiermee blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw branche en krijgt u toegang tot diverse netwerken.

Zoek internationale samenwerking

Internationale samenwerking is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Juist voor het mkb is dit een manier toegang te krijgen tot kennis en bronnen die in eigen land niet aanwezig zijn. Het vinden van de juiste samenwerkingspartners voor uw internationale innovatieproject is niet altijd makkelijk. De volgende internationale netwerken van de overheid helpen u hierbij:

  • Enterprise Europe Network (EEN)Externe link : de adviseurs van EEN geven u advies en ondersteuning bij internationale handel en innovatie en bemiddelen bij technologische samenwerking.
  • Innovatie Attaché netwerk (IA-netwerk)Externe link : bij het IA-netwerk kunt u terecht als u specifiek voor uw R&D-project zakenpartners in het buitenland zoekt. De Innovatie Attachés werken vanuit de ambassades en consulaten en kunnen meer vertellen over technologische ontwikkelingen in een aantal specifieke landen.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

088-042 42 42

Deze informatie is geplaatst door

KVK
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland