Regels voor horeca tijdens corona

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven

± 2 min lezen

Bent u horecaondernemer? Uw restaurant, bar, café of coffeeshop moet gesloten zijn. Afhalen en bezorgen mag wel. U mag na 20.00 uur geen alcohol bezorgen en verkopen. Buitenterrassen mogen vanaf 28 april tussen 12.00 en 18.00 uur onder bepaalde voorwaarden open zijn. U leest hier meer over op deze pagina.

Regels voor restaurants, bars en cafés

Uw horecagelegenheid zoals restaurant, bar en café moet gesloten zijn. Ook bij locaties met een gecombineerde functie moet het horecagedeelte gesloten zijn.

Uitzonderingen zijn:

  • uitvaartcentra
  • luchthavens na de security check (u mag na 20.00 uur geen alcohol verkopen)
  • eet- en drinkgelegenheden in zorginstellingen en locaties voor dagbesteding
  • bedrijfskantines

Regels voor terrassen

Vanaf 28 april mogen buitenterrassen tussen 12.00 en 18.00 uur weer open. Er gelden de volgende voorwaarden:

  • Het maximaal aantal gasten op een terras is 50.
  • Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan.
  • Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel.
  • Bezoekers kunnen binnen betalen, naar het toilet of gebruik maken van de garderobe.
  • Binnen is een mondkapje verplicht.

Eten afhalen

Eten afhalen mag, maar daarvoor gelden deze regels:

  • U moet er bij afhalen voor zorgen dat uw personeel en uw gasten 1,5 meter afstand houden.
  • Klanten mogen alleen afhalen, dus bijvoorbeeld niet ter plekke eten of de fruitautomaat gebruiken.
  • U mag na 20.00 uur geen alcohol verkopen.

Eten bezorgen

Eten bezorgen mag, maar daarvoor gelden deze regels:

  • Eten bezorgen mag tot 1.00 uur 's nachts. Restaurants moeten uiterlijk 01.00 uur sluiten.
  • Bezorgers mogen op afstand aan de deur bezorgen en ze mogen niet naar binnen.
  • U mag na 20.00 uur geen alcohol bezorgen.

Er is geen avondklok meer. Daarom hebben bezorgers geen werkgeversverklaring meer nodig als zij ’s avonds eten bezorgen.

Hotels

Sinds 15 december mag u geen eten en drinken meer serveren aan uw eigen hotelgasten. U mag ook geen eten en drinken naar de kamer brengen (roomservice).

Zalen en feestlocaties

Voor zalencentra en feestlocaties (binnen en buiten) gelden dezelfde regels als voor de horeca. Zalen en feestlocaties moeten gesloten zijn.

Nachtclubs en discotheken

Nachtclubs, discotheken en andere dansgelegenheden moeten gesloten zijn.

Coffeeshops

Heeft u een coffeeshop? Uw coffeeshop moet gesloten zijn. Afhalen mag wel tot 20.00 uur.

Sportkantines

Sportkantines, clubkantines en bijbehorende terrassen zijn gesloten.

Bioscoopzalen, concertzalen en theaters

Alle horeca in publiek toegankelijke locaties zoals bioscopen, musea, theaters en concertzalen moeten gesloten zijn. Lees meer over de coronaregels voor kunst en cultuur.

Veilig horecabezoek voor gasten en personeel

Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol opgesteld om horecabezoek zo veilig mogelijk te maken voor personeel en gasten ten tijde van corona. Het bestaat uit richtlijnen en adviezen voor horecaondernemers, medewerkers, gasten en leveranciers. De Horeca Alliantie, een samenwerking van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), het Nederlands Horeca Gilde (NHG) en de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), biedt eveneens richtlijnen aan hoe u de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid goed kunt toepassen in uw bedrijf.

Financiële regeling gebruiken

Wilt u door de coronacrisis een financiële regeling aanvragen of heeft u dat al gedaan? Het open of dicht zijn van uw zaak speelt geen rol. Als u voldoet aan de voorwaarden van de specifieke regeling dan kunt u deze aanvragen of gebruiken.

Deze informatie is geplaatst door

Antwoord voor bedrijven