Logo RijksoverheidLogo Ondernemersplein, alles van de overheid op één plekMenuZoekenZoeken
Omgevingsvergunning aanvragen

Gemeente 's-Hertogenbosch: Omgevingsvergunning aanvragen

Deze informatie is geplaatst door: Gemeente 's-HertogenboschLaatst gecontroleerd op

Vergunningscheck

Weet u niet zeker of een omgevingsvergunning nodig is? Of een melding moet doen? Doe dan eerst een vergunningscheck via de website van het Omgevingsloket.

Doe online de vergunningscheck

Komt u er niet uit? Bel dan het Omgevingsloket van de gemeente ‘s-Hertogenbosch via telefoonnummer +31 73 615 57 77. U kunt dan ook een afspraak maken om langs te komen.

Omgevingsvergunning aanvragen of melding doen

Een omgevingsvergunning vraagt u ook aan via het Omgevingsloket. Hiervoor heeft u een DigiD of E-herkenning nodig.

Ga naar het omgevingsloket

Kunt u de aanvraag niet digitaal indienen? Print het aanvraagformulier dan uit, onderteken het en stuur het met de gevraagde bijlagen naar de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch of mail het naar omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de activiteit en de bouwkosten. Deze zijn te vinden in de Legesverordening van de gemeente ’s-Hertogenbosch op de website van Overheid.nl.  

Hoe lang duurt het?

Uw (reguliere) aanvraag wordt in principe binnen 8 weken afgehandeld. Als dat niet lukt, kunnen wij deze termijn verlengen met maximaal 6 weken.

De uitgebreide procedure is voor complexere aanvragen. Bijvoorbeeld bij monumenten, meerdere wetten of in geval van brandveiligheid. De behandeltermijn is dan maximaal 6 maanden, verlengen kan bij uitzonderingen voorkomen.

Aanvang werkzaamheden en werkzaamheden gereed

Via onderstaand meldingsformulier kunt u de melding “aanvang werkzaamheden” en de melding “werkzaamheden gereed” voor een activiteit digitaal indienen.

Melding aanvang werkzaamheden / werkzaamheden gereed

Tijdelijk gebruik gemeentegrond

Voor het plaatsen van een steiger en/of afvalcontainer op gemeentegrond hebt u toestemming nodig. Gebruik hiervoor het digitaal aanvraagformulier. Hieraan zijn kosten verbonden.

Archiefgegevens en bouwtekeningen

Bent u op zoek naar gegevens, een bouwtekening of berekeningen? Via onderstaande link kunt u gegevens opvragen uit het bouwarchief van de gemeente. Hieraan zijn kosten verbonden, deze staan vermeld in het aanvraagformulier: opvragen gegevens bouwarchief.

Omgevingsvergunningen ter inzage

De gemeente publiceert alle omgevingsvergunningen via de website van Overheid.nl. Om op de hoogte te blijven van deze publicaties kunt u zich op bovenstaande website aanmelden voor een berichtenservice. Daarnaast kunt u gebruik maken van de App Omgevingsalert.

Als u de stukken behorende bij een omgevingsvergunning wilt opvragen kunt u een mail sturen via het digitaal contactformulier.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente ‘s-Hertogenbosch via telefoonnummer +31 73 - 615 51 55 of stuur een e-mail via het digitaal contactformulier.

Naar boven