Deze bijeenkomst is al geweest.Bekijk andere locaties en datums.

Meet & greet Colombiaanse zorgbeslissers

Bent u werkzaam in de Life Sciences & Healthsector? En bent u benieuwd naar de recente ontwikkelingen in de Colombiaanse zorgsector? Wilt u onderzoeken wat uw kansen zijn op het gebied van kennis(uitwisseling) of de levering van innovatieve producten? Kom dan op 28 oktober ook naar de Meet & greet met een Colombiaanse delegatie.

Colombia is de snelstgroeiende en meest stabiele economie van Latijns-Amerika en biedt hoogwaardige zorg in de grote steden. 23 van de 58 beste ziekenhuizen in Latijns-Amerika bevinden zich in Colombia.

Zorgverlening op het platteland blijft achter

Het publieke systeem komt echter uit een periode met structurele schulden. De zorgverlening in landelijke en afgelegen gebieden blijft achter. Het land is niet voorbereid op een vergrijzende samenleving en de daarmee samenhangende gevolgen. 'Human talent' in de gezondheidszorg is schaars. En er is behoefte aan meer gebruik van beschikbare datatechnologie om in te spelen op preventiestrategieën.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

In Colombia is concrete interesse in, en behoefte aan, kennis en technologie op het gebied van onder andere:

  • onderzoekslijnen in de oncologie en palliatieve zorg;
  • innovatieve technologie in de screening, diagnostiek en behandeling van kanker;
  • medische en andere hulpmiddelen voor ondersteuning en verlichting van mensen met kanker;
  • concepten en hulpmiddelen op het gebied van preventie;
  • concepten en hulpmiddelen voor de palliatieve zorg.

Daarnaast is er groeiende aandacht voor 'value based health', ouderenzorg, thuiszorg en eHealth. Colombia wil de gezondheidszorgsector optimaliseren en ziet vanwege een vergelijkbaar zorgsysteem de voordelen van samenwerking met Nederland. Nederlandse bedrijven hebben veel kennis en ervaring op het gebied van optimale en duurzame zorgoplossingen.

Colombiaanse delegatie

Tijdens de meet & greet ontmoet u een Colombiaanse delegatie van 18 personen. De delegatie bestaat uit klinische directeuren van kankerklinieken en/of poliklinieken oncologie in (universitaire) ziekenhuizen. Er zijn ook managers binnen zorgverzekeraars, die verantwoordelijk zijn voor oncologische patiënten en overkoepelende zorginstanties.

U krijgt inzicht in de algemene trends en ontwikkelingen in de Colombiaanse zorgsector en komt in contact met gelijkgestemde Nederlandse partijen.

Deelname en kosten

Meld u aanExterne link vóór 26 oktober. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)Enrique Madereel, programma managerE: enrique.madereel@rvo.nlExterne link

Deze informatie is geplaatst door

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Details

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Datum

Ma 28 okt 2019 16:30 uur

Kosten

  • Meld u aan vóór 26 oktober
  • Deelname is gratis